Zobrazit na mapě

Přírodní zajímavosti - kam na výlet o dovolené

Národní park Šumava je největší v České republice, se sousedním německým NP Bavorský les tvoří největší souvislý lesní komplex ve střední Evropě. Od roku 1990 je Šumava chráněna jako biosférická rezervace UNESCO.

NP České Švýcarsko je krajina plná tajemství, chránící bohatství unikátního komplexu majestátních pískovcových měst a skalních stěn, ale také jedinečných druhů rostlinné i živočišné říše.

Dolní Morava se stala celoročně vyhledávanou turistickou oblastí, je pokladnicí zážitků.

Geopark Železné hory je dokonalou učebnicí geologie, zaujímá plochu 777,5 km2. Vydejte se na výpravu do historie planety Země - Starohor (2,5 miliardy let – 542 milionů let), Prvohor (542 – 251 milionů let), Plutonitů...

Historie CHKO Železné hory sahá až do doby Keltů. Byla založena v roce 1991, zaujímá 284 km². Tato krajina se pyšní divokými lesy, protékajícími řekami, rašelinnými loukami, malebnými kopci a dalšími lákadly.

Díky své rozmanitosti je Českomoravská vrchovina velmi oblíbenou oblastí naší republiky. Na Vysočině totiž můžete podnikat téměř cokoliv. Je ideální k odpočinku, zdejší na lesy bohatá krajina je protkána turistickými...

Nádherný výhled na kaňon Labe a České středohoří nabízí vyhlídkové místo Mlynářský kámen. Vyhlídka s kovovým můstkem a železným křížem je poutavé místo pro fotografy.

Nadějská rybniční soustava patří mezi nejvzácnější přírodní rezervace na Třeboňsku. Pojmenována byla podle největšího rybníku této soustavy.

Borkovická blata jsou přírodní rezervace, toto rašeliniště je staré více než 10 000 let. Procházka místní naučnou stezkou rozhodně stojí za to.

Černošedé stěny skalního města Tiské stěny se tyčí nad obcí Tisá a patří mezi nejstarší turistické cíle v CHKO Labské Pískovce. Do povědomí lidí se Tiské stěny dostaly také díky americkému filmu Letopisy Narnie, jehož...

Akceptované poukázky a asociace