Zobrazit na mapě

Českomoravská vrchovina

Českomoravská vrchovina, lidově řečeno Vysočina, zasahuje do Čech i na Moravu. Na jejím území jsou dvě chráněné krajinné oblasti - CHKO Žďárské vrchy a CHKO Železné hory.

Nabídku ubytování na chatách a chalupách v oblasti Českomoravské vrchoviny najdete v našem katalogu Vysočina.

Českomoravská vrchovina je oblíbená především díky své rozmanitosti. Lesnatá krajina s množstvím turistických tras a cyklotras vybízí k pobytu v rámci dovolené.

Atraktivní lokalitou Českomoravské vrchoviny jsou Žďárské vrchy a rezervace Toulovcovy Maštale. K rekreaci se hodí i vodní plochy Velké Dářko, Milovský rybník, Medlov, Sykovec nebo Pávovský rybník u Jihlavy, přehrada Seč a Dalešická přehrada. Dalšími turistickými cíly ČMV jsou významná města, hrady a zámky. K nejvýznamějším městům patří TelčŽďár nad Sázavou a Třebíč.

Trávíte-li na Českomoravské vrchovině dovolenou s dětmi, jistě ocení  výlet na strašidelný zámek v Dolní Rožínce. Líbit se bude i  Westernové městečko u Zvole nad Pernštejnem.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Českomoravská vrchovina je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Českomoravská vrchovina je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Útulná chata k pronájmu po celkové rekonstrukci leží v oplocené zahradě (bazén, terasa a posezením a krbem) na okraji obce jen 100 m od řeky Jihlavy a místní cyklo a inline stezky.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2395

Prostorná roubená chalupa k pronájmu se zimní zahradou a kachlovými kamny leží na oploceném pozemku (koupací jezírko, lehátka, posezení, gril) v obci na centrální Vysočině jen 11 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2212
Díky své rozmanitosti je Českomoravská vrchovina velmi oblíbenou oblastí naší republiky. Na Vysočině totiž můžete podnikat téměř cokoliv. Je ideální k odpočinku, zdejší na lesy bohatá krajina je protkána turistickými chodníky a cyklostezkami.

Prohlíželo 127 lidí

Velmi pěkná stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s obytnou přístavbou, uzavřeným dvorkem (posezení, krb, solární sprcha) a oplocenou zahradou (bazén) v obci na Vysočině jen 18 km od Jihlavy.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1869

Stylově zrekonstruovaný původní statek k pronájmu na oploceném pozemku (koupací jezírko, posezení, gril, zahradní krb, infrasauna) v klidné obci na Vysočině 10 km jižně od Jihlavy.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2213

Novostavba chaty k pronájmu se saunou a bohatým vyžitím pro celou rodinu leží na oploceném pozemku v těsné blízkosti rybníku Kachlička (50 m) (přírodní koupání) jen 7 km od Humpolce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2110

Prostorná jednoduše zařízená chalupa s hernou (stolní tenis) v částečně oplocené zahradě (plocha pro míčové hry, posezení, ohniště) leží na malebné samotě u lesa jen 6 km od Humpolce (koupaliště).

6 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1859

Dnes zobrazeno 10x

Útulně a pěkně zařízená chata v částečně oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) zcela na kraji obce jen 500 m od rekreačního rybníka a jen 3 km od Humpolce (zřícenina hradu Orlík).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0718

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahrádkou (zahradní nábytek, gril) leží v obci v malebném regionu jihovýchodní části Vysočiny jen 10 km od Třebíče (památky UNESCO).

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2058

Akceptované poukázky a asociace