Zobrazit na mapě

Táborsko - Přírodní zajímavosti - kam na výlet o dovolené

Při dovolené na Táborsku doporučujeme navštívit přírodní zajímavosti z našeho seznamu tipů na výlet. U každého turistického cíle najdete i nabídku ubytovbání na nejbližších chatách a chalupách v okolí.

Chaty a chalupy Táborsko

Nadějská rybniční soustava patří mezi nejvzácnější přírodní rezervace na Třeboňsku. Pojmenována byla podle největšího rybníku této soustavy.

Borkovická blata jsou přírodní rezervace, toto rašeliniště je staré více než 10 000 let. Procházka místní naučnou stezkou rozhodně stojí za to.

Velkým zážitkem bude jistě pro každého návštěva Chýnovské mramorové jeskyně. Stěny jsou pohádkově vybarvené, labyrint chodeb vede téměř čtyřicet metrů pod povrch a jsou zde půvabná podzemní jezírka. I v nejteplejších...

Vesničku Vodňanské Svobodné Hory najdete na Strakonicku, má jen 18 adres, v roce 2011 tu žilo 26 obyvatel.

Přírodní park Písecké hory leží kousek od Písku, lemuje údolí řeky Vltavy. procházka tímto jedinečným parkem poskytuje nádherné pohledy do místní malebné přírody.

Národní přírodní rezervace Řežabinec a Řežabinecké tůně nabízí nádhernou procházku přírodou, rájem ptactva a obojživelníků. U tůní je nevysoký pahorek Pikárna, kde bylo v pravěku lidské sídliště.

Přírodní koupaliště lom Mačkov vás uchvátí křišťálově průzračnou vodou.

Přírodní rezervace Pohořské slatě je vrchovištní rašeliniště, kam byl do nedávné doby vstup zakázán. Najdete ji u osady Pohoří, kousek od rakouské hranice.

Volné odpoledne můžete příjemně strávit na přírodním koupališti v Černovicích, nabízí vyžití i občerstvení.

  • 1

Akceptované poukázky a asociace