Zobrazit na mapě

Železná Ruda

Obce a města

Horské šumavské městečko Železná Ruda leží v Plzeňském kraji na česko-německé hranici. Patří k nejznámějším místům Šumavy a nabízí spoustu tipů na vyžití pro celou rodinu, např. muzeum loutek a historických motocyklů, obnovený pivovar, motokáry nebo lanové centrum. Vyhlášená je místní cukrárna, kde budou nadšené hlavně děti díky vláčku, který jim bude jezdit nad hlavami. Dominantou města je barokní mariánský kostel Panny Marie se zvláštní cibulovitou bání.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Železná Ruda je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Železná Ruda je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (terasa, gril, stolní tenis, vyžití pro děti) v dosahu těch nejpřitažlivějších šumavských cílů (Černé a Čertovo jezero, vodopád Bílá Strž).

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2038

Stylová kvalitně zařízená horská chalupa v částečně oplocené zahradě (bazén, koupací sud, stolní tenis, šipky, posezení, ohniště, dětský koutek) v malebné šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0724
Železná Ruda patří k nejznámějším turistickým cílům na Šumavě. Nabízí spoustu tipů na vyžití, je obklopeno krásnou šumavskou přírodou s hustými lesy jako z pohádky.

Stylová kvalitně zařízená a prostorná chalupa v neoplocené zahradě (stolní tenis, terasa, posezení, gril, dětský koutek). Ubytování v panenské šumavské přírodě přímo pod horou Ostrý.

6 ložnic / max 15 osob
číslo chalupy: 1166

Stylová chata k pronájmu s hernou (stolní tenis, kulečník) a neoplocenou zahradou (bazén, posezení, krb) na malebném místě u lesa v sousedství pouze několika chalup v turisticky přitažlivé oblasti.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1534

Pěkně zařízená chata resp. zcela samostatná polovina dvojchaty se samostatným vchodem a zahradou (bazén, krb a pergola) v malé chatové osadě v blízkosti lesa. Ideální podmínky k turistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1235

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, posezení, gril, ohniště), v chatové rekreační osadě u lesa na okraji obce v turisticky přitažlivé oblasti Šumavy.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2264

Velká účelně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným dvorkem (posezení, gril, ohniště) leží v malé obci jižně od Klatov. Šumava láká k turistice, výletům za historií, houbaření a v zimě k lyžování.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2177

Nově zrekonstruovaná chalupa s terasou a částečně oplocenou zahradou na okraji malé šumavské osady u lesa. Výborné podmínky k turistice, cykloturistice i k výletům za hrady a zámky do okolí.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 0218

Akceptované poukázky a asociace