Zobrazit na mapě

Šumava - kam na výlet o dovolené

Dovolená na Šumavě nabízí velké množství tipů na výlet a turistických cílů. Připravili jsme pro Vás seznam těch nejzajímavějších tipů na výlet na Šumavě. U každého turistického cíle je k dispozici i nabídka ubytování na nejbližších chatách a chalupách.

Chaty a chalupy Šumava


Národní park Šumava je největší v České republice, se sousedním německým NP Bavorský les tvoří největší souvislý lesní komplex ve střední Evropě. Od roku 1990 je Šumava chráněna jako biosférická rezervace UNESCO.

Rodný dům Adalberta Stiftera najdete v Horní Plané u Lipna. Adalbert Stifter byl spisovatel, básník, malíř krajinář a pedagog. Byl znám svým vřelým vztahem k Šumavě, který se odrážel i v jeho dílech.

Buškův hamr je jeden z mála funkčních hamrů v České republice. Hamr - kovárna na vodní pohon, byl postaven roku 1780. Můžete si tu prohlédnout expozici hamernictví s jedinečnou kolekcí nářadí hamerníka.

ZOO Dvorec se nachází v jižních Čechách nedaleko Borovan, směrem na Trhové Sviny. Lesní prostředí dodává místu klid a pohodu. relaxaci. K vidění je 120 druhů exotických zvířat.

Hojná voda, hojná ve smyslu hojivá, je bývalá malá lázeňská vesnička na úpatí tisícovek Kraví hory a Vysoké, s úžasným výhledem z Novohradských hor až do Třeboňské pánve.

Rozhledna Mařský vrch je unikátem svého druhu, jedná se totiž o rotundu s kaplí sv. Václava s přistavěnou vyhlídkovou věží. Stojí nedaleko Vimperka ve výšce 907 m n.m.

Zřícenina gotického hradu Dívčí Kámen leží u městečka Křemže na vysoké skále. Hrad byl založen Rožmberky v roce 1349.

Frymburk leží u Lipna, bude tu spokojená celá rodina. Nabízí spoustu turistických aktivit, najdete v něm i příjemný aquapark.

Městečko Horní Planá najdete u severního břehu Lipna. V okolí je spousta cyklostezek, nad obcí se rozprostírá přírodní park Dobrá Voda.

Státní hrad Nové Hrady byl původně postaven jako gotické sídlo rodu Vítkovců a to ve 13. století. Hrad návštěvníky zaujme mohutným hradním příkopem a vzácnými interiéry.

Akceptované poukázky a asociace