Zobrazit na mapě

Horní Planá

Horní Planá je městečko v okrese Český Krumlov u severního břehu Lipna. Je tu prý nejhezčí písčitá pláž na celém Lipně, hned vedle přívozu. Dominantou města je původně gotický kostel sv. Markéty se zajímavou kostelní věží, která měla v minulosti zřejmě obranný charakter. V okolí je velké množství cyklostezek, nad obcí je krásný přírodní park Dobrá Voda s pomníkem spisovatele a básníka Adalberta Stiftera, který se tu v 19. století narodil. V létě tu můžete navštívit letní kino.  

 

Fotogalerie - Horní Planá

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Horní Planá je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Horní Planá je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená rekreační chalupa s krbovnou leží ve velké zahradě (trampolína, stolní tenis, posezení, ohniště) v malém městečku u Lipenské přehrady jen 1,5 km od místní pláže (koupání, vodní sporty).

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2198

Ubytování v účelně zařízené chatě na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) v chatové osadě na kraji městečka 600 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření, plavby lodí, vodní spoty). Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1020
Městečko Horní Planá najdete u severního břehu Lipna. V okolí je spousta cyklostezek, nad obcí se rozprostírá přírodní park Dobrá Voda.

Velmi pěkná chalupa resp. stylové podkroví velké chalupy se samostatným vchodem a zahradou (bazén, pergola s posezením, krb) leží v malebné šumavské přírodě u rekreačního rybníku Olšina.

6 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 1920

Nový velmi pěkně zařízený prostorný rekreační dům v oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, gril) leží na mimořádně atraktivním místě jen 300 m od přehrady Lipno (od pláže).

4 ložnice / max 18 osob
číslo chalupy: 1622

Velký prostorný rekreační dům (chalupa) k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), kulečníkem a oplocenou zahradou (bazén, stolní tenis, pergola, ohniště) leží jen 900 m od přehrady Lipno.

6 ložnic / max 14 osob
číslo chalupy: 2358

Romanticky a útulně působící chata k pronájmu s krbem a udržovanou zahradou (venkovní posezení, ohniště, houpací síť) leží ve stráni nad přehradou Lipno (500 m). Ideální ke koupání a rybaření.

2 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2171

Prostorný penzion (pronajímá se samostatně jako chalupa jedné skupině hostů) se společenskou místností, vnitřním bazénem a velkou terasou leží v rekreační osadě jen 400 m od přehrady Lipno.

8 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2260

Pěkně zařízená zděná chata, resp. polovina dvojchaty se samostatným vchodem na neoploceném pozemku (altánek, posezení, krb) jen 200 m od přehrady Lipno (koupání, rybaření). Cykloturistika.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1333

Akceptované poukázky a asociace