Zobrazit na mapě

Hrad Seeberg

Památky

Hrad Seeberg, který se nachází východně od Františkových Lázní, je také někdy nazýván Ostroh.

Hrad byl vybudován v období kolem roku 1200 v románském slohu. V 16. století byl přistaven gotický palác a později renesanční křídlo s pěknými arkádami. V nedávné minulosti prošel Seeberg rozsáhlou rekonstrukcí. V areálu hradu najdou návštěvníci hned několik výstavních částí. Hlavní je expozice historie nábytku, která je umístěna v centrální hradní budově. Zde jsou k vidění exponáty snad ze všech historických období.

Na prvním nádvoří stojí několik lidových staveb, které sem byly přeneseny z okolních vesnic. V jedné z nich jsou umístněny sbírky lidového umění. V další budově je expozice historického zemědělského nářadí.

Otevřeno pro veřejnost je od března do listopadu každý den.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Seeberg je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Seeberg je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323
Hrad Seeberg je rozdělen na tři části. První a nejstarší je románský palác z konce 11. století. Dále je zde gotický hradní palác a renesanční křídlo s překrásnými arkádami. Do areálu hradu bylo přemístěno několik folklórních staveb z okolí. Krásná je například věžová roubená sýpka z počátku 18. století.

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154

Prohlíželo 103 lidí

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Rezervováno včera

Zděná jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (zahradní nábytek) na kraji chatové oblasti 5 km od lázní Jáchymov. Okolí nabízí skvělé podmínky k turistice a horské cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 9202

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Účelně zařízená chalupa k pronájmu leží na neoploceném pozemku (venkovní posezení s grilem a ohništěm) nedaleko největšího lyžařského areálu Klínovec. Ideální pro lyžaře, turisty a cykloturisty.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2251

Akceptované poukázky a asociace