Nejvyšší horou Jeseníků je Praděd (1492 m.n.m.).Při příznivých klimatických podmínkách je možné z rozhledny na Pradědu umístěné ve výšce čtyřiceti metrů spatřit Beskydy, Králický Sněžník, Krkonoše i Vysoké Tatry. Z bližších míst, které lze z nejvyšší moravské hory spatřit, patří např. horní nádrž přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně na Mravenečníku, chata Švýcárna nebo Petrovy Kameny nad Ovčárnou.

V národní přírodní rezervaci, která je na území Pradědu vyhlášena, roste mnoho vzácných rostlin. Zajímavostí je hraniční kámen řádu německých rytířů a vratislavských biskupů umístěný na vrcholu hory v roce 1721.

Praděd je oblíbeným turistickým cílem jak v létě, kdy nabízí mnoho značených turistických cest a naučných stezek vedoucích překrásnou přírodou Jeseníků, ale i v zimě, kdy se promění v atraktivní lyžařský areál

Fotogalerie - Praděd

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Praděd je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Praděd je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Nová zcela samostatná přístavba chaty k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, gril, ohniště) u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2375

Velmi pěkná chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) leží na malebném místě u horského potoka a lesa na okraji rekreační obce přímo na turistické stezce vedoucí na Praděd.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1926
Praděd se svojí výškou téměř 1500 metrů je nejvyšší moravskou horou. Je dominantou Jeseníků i celého kraje. Na místě původní rozhledny byla v roce 1970 vybudována televizní věž s rozhlednou a restaurací.

Prohlíželo 119 lidí

Rezervováno 17. 3.

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril, ohniště) v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního ski areálu.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1453a

Malá dřevěná jednoduše zařízená chata k pronájmu na oploceném pozemku v rekreační obci u řeky v krásné pro turisty a cykloturisty přitažlivé krajině Jeseníků jen 400 m od místního skiareálu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1453b

Luxusně zařízená chalupa k pronájmu s bazénem, infrasaunou, terasou (vířivka, posezení, krb) a výhledem na panorama Jeseníků leží na částečně oploceném pozemku v okrajové části horské obce.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2075

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061

Prohlíželo 138 lidí

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Akceptované poukázky a asociace