Zobrazit na mapě

Naučná stezka Třesín

Naučné stezky

Naučná stezka Třesín vede kolem Mladečských jeskyní, ve kterých byly v minulosti objeveny významné archeologické a paleontologické nálezy. Stezka dál pokračuje přes vrchol Třesína, kde bylo nalezeno mnoho důkazů o pravěkém osídlení, dále pak krásnými listnatými lesy, které jsou nejhezčí na podzim, kdy se zbarví mnoha odstíny podzimních barev.

 U dalšího zastavení pod Třesínem vytékají z jeho úpatí čtyři prameny z ponorných toků. Stezka dále prochází Romantickým areálem Lichtenštejnů. Je to anglický park s několika romantickými stavbami. Často je tento park přirovnáván k Lednicko-Valtickému areálu.  

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Naučná stezka Třesín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Naučná stezka Třesín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), zastřešenou terasou a grilem leží na oplocené zahradě na klidném krásném místě u lesa na okraji obce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2330

Prohlíželo 109 lidí

Kvalitně zařízený prázdninový bungalov (chata) k pronájmu leží zcela na okraji obce v oplocené zahradě (terasa s posezením, ohniště) jen 200 od lesa, 1 km od koupaliště a 6,5 km od hradu Bouzov.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2001
V Chráněné krajinné oblasti Litovelské Pomoraví, v bezprostřední blízkosti obce Mladeč, vede přes krasový vrch Třesín naučná stezka. Tvoří okruh, začíná i končí v Mladeči. Její délka je pět a půl kilometru, má devět zastávek a vede po nenáročných lesních cestách.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s terasou (posezení, gril) a stylovou obytnou místností s krbem leží v kouzelné kopcovité krajině Drahanské vrchoviny jen 14 km od hradu Bouzov.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2331

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (vířivka, sauna, posezení, gril) leží na okraji rekreační obce na malebném místě u lesa a je ideální pro rodinnou dovolenou po celý rok.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1958

Prohlíželo 97 lidí

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (bazén, lavičky, gril) leží na kraji obce v malebné na lesy bohaté krajině jen 7 km od Moravské Třebové (aquapark). Cykloturistika.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0955

Prohlíželo 244 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a stolním fotbalem v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, dětský koutek, gril) v malebné tiché lokalitě na kraji malé podhorské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1543

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště) na malebné polosamotě nedaleko lesa s pěknými výhledy do okolí jen 2 km od zříceniny hradu Rabštejn.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1451

Akceptované poukázky a asociace