Zobrazit na mapě

Lázeňské divadlo Luhačovice

Turistické zajímavosti

V Luhačovicích bylo před více než sto lety založeno Divadelní družstvo, jehož prostřednictvím byly získány finanční prostředky na stavbu divadla. Byla vypsána soutěž, které se zúčastnili tři architekti. Dušan Jurkovič, František Roit a František Skopalík, jehož návrh neoklasicistní budovy  vyhrál.

Celou stavu provázelo mnoho problémů a pro nedostatek finančních prostředků bylo divadlo zařízeno jen tím nejnutnějším, přesto byla budova divadla slavnostně otevřena v roce 1908. Divadlo se hned v počátcích stalo důležitým kulturním centrem. Hostovalo zde mnoho předních divadelních souborů a na repertoáru divadla byly kromě činoher a opery i návštěvníky velmi oblíbené operety. I v současné době hraje luhačovické divadlo nezastupitelnou roli v kulturním životě Luhačovic.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázeňské divadlo Luhačovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 19x

Rezervováno včera

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124
Na počátku dvacátého století se v Luhačovicích začala provozovat divadelní představení v provizorních prostorách. Vzhledem k velkému zájmu lázeňských hostů o tato představení  se začalo uvažovat o postavení divadelní budovy.

Dnes zobrazeno 9x

Útulná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním klidném místě pod Mikulčiným vrchem v Bílých Karpatech.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2235

Dnes zobrazeno 11x

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Rezervováno včera

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Akceptované poukázky a asociace