Zobrazit na mapě

Zámek Hrubá Skála

Ve 14. století byl na pískovcových skalách na místě, kde dnes stojí zámek Hrubá Skála vybudován hrad. Ten byl v pozdějších letech v době renesance přebudován. Svým umístěním na dvou šedesát metrů vysokých skalách nad obcí působí velmi romanticky.

Vzhledem k tomu, že zámek je dnes v soukromém vlastnictví, je přístupné pouze nádvoří, kostel a věž, z jejíhož ochozu je překrásný pohled na Hruboskalské skalní město, Trosky a Kozákov.

Svojí malebností zaujal v minulosti zámek i filmaře, kteří zde natočili několik filmů (například pohádku Princ Bajaja). Pod zámkem prochází skalní soutěskou zvanou Myší díra značená turistická cesta do Dračích skal.

Fotogalerie - Zámek Hrubá Skála

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Hrubá Skála je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Hrubá Skála je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný bungalov leží na velkém oploceném pozemku (plocha pro míčové hry, stolní tenis, pergola s posezením, gril) přímo pod zámkem Hrubá Skála a jen 500 m od skalního města Hruboskalsko.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 0634

Prohlíželo 172 lidí

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená samostatná polovina chalupy se samostatnou oplocenou zahradou (bazén, trampolína, posezení, ohniště) na krásné polosamotě u lesa jen 2 km od zámku Hrubá Skála.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 9925
Zámek Hrubá Skála je krásné romantické místo. Je vystavěn na skalách a je pozoruhodnou dominantou celého okolí. Přístupný je jen částečně, ale rozhodně stojí za to vystoupat na jeho vyhlídkovou věž, odkud se mohou návštěvníci kochat pohledem na malebnou okolní přírodu.

Rezervováno 17. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, trampolína) v chatové osadě na atraktivním místě s úžasným výhledem na hrad Trosky a jen 300 m od Boreckých skal.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1825

Kvalitně zařízená chata v oplocené zahradě (bazén, pergola s posezením a krbem) v malé tiché osadě v atraktivní lokalitě přímo pod zříceninou hradu Trosky. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1221

Kvalitně zařízená chalupa s prostornou obytnou místností s krbem v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) leží v malebné lokalitě u lesa pod hradem Valdštejn nedaleko skalního města Hruboskalsko.

3 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1702

Velmi atraktivní prostorný apartmán v podkroví chalupy ve velké zahradě (zapuštěný bazén, pergola, krb) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1313b

Malý kvalitně zařízený apartmán s terasou (posezení, gril) v přízemí velké chalupy na kraji obce v malebné přírodě Českého ráje jen 200 m od koupaliště. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1313a

Prohlíželo 147 lidí

Nová luxusně zařízená chata s krbem a terasou k pronájmu na neoploceném pozemku (pergola, zapuštěný bazén, gril) na kraji obce jen 200 m od koupaliště a jen 1,5 km od skalního města Hruboskalsko.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1522

Akceptované poukázky a asociace