Zobrazit na mapě

Baťův kanál Uherské Hradiště

Turistické zajímavosti

Baťův kanál je průplav mezi Otrokovicemi a Rohatcem vybudovaný v letech 1935 až 1938 za účelem dopravy uhlí pro potřeby Baťových závodů. Je dlouhý padesát dva kilometrů a je na něm čtrnáct plavebních komor a dvacet tři mostů.

V současné době je Baťův kanál po celé své délce opraven a zprovozněn. Nabízí se tak možnost netradičního poznávání okolí řeky Moravy z paluby lodi. V letních měsících je možné si vypůjčit loď a proplout malebnou krajinou lužních lesů kolem ptačích rezervací, navštívit historická města ležící na trase, prohlédnout si místní památky a ochutnat výborná vína ve vinných sklípcích. Je možné spojit plavbu s cyklistikou a využít některou z dobře upravených cyklostezek, které v okolí kanálu vedou. Přímo kolem kanálu vede cyklostezka, která je ideální pro rodiny s dětmi, pro in-line bruslaře i pro méně zdatné cyklisty, pro které bude absolutně rovná a přehledná cesta jistě příjemná.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Baťův kanál Uherské Hradiště je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Baťův kanál Uherské Hradiště je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Prohlíželo 95 lidí

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861
Baťův kanál je průplav mezi Otrokovicemi a Rohatcem vybudovaný v letech 1935 až 1938. Je dlouhý padesát dva kilometrů a je na něm čtrnáct plavebních komor a dvacet tři mostů. Kanál byl vybudován za účelem dopravy uhlí pro potřeby Baťových závodů.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Útulná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) v chatové rekreační oblasti na atraktivním klidném místě pod Mikulčiným vrchem v Bílých Karpatech.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2235

Dnes zobrazeno 11x

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047

Pěkná místně typická chata s terasou (pergola s posezením, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v malebné jihomoravské krajině s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0905

Akceptované poukázky a asociace