Zobrazit na mapě

Baťův kanál Uherské Hradiště

Turistické zajímavosti

Baťův kanál je průplav mezi Otrokovicemi a Rohatcem vybudovaný v letech 1935 až 1938 za účelem dopravy uhlí pro potřeby Baťových závodů. Je dlouhý padesát dva kilometrů a je na něm čtrnáct plavebních komor a dvacet tři mostů.

V současné době je Baťův kanál po celé své délce opraven a zprovozněn. Nabízí se tak možnost netradičního poznávání okolí řeky Moravy z paluby lodi. V letních měsících je možné si vypůjčit loď a proplout malebnou krajinou lužních lesů kolem ptačích rezervací, navštívit historická města ležící na trase, prohlédnout si místní památky a ochutnat výborná vína ve vinných sklípcích. Je možné spojit plavbu s cyklistikou a využít některou z dobře upravených cyklostezek, které v okolí kanálu vedou. Přímo kolem kanálu vede cyklostezka, která je ideální pro rodiny s dětmi, pro in-line bruslaře i pro méně zdatné cyklisty, pro které bude absolutně rovná a přehledná cesta jistě příjemná.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Baťův kanál Uherské Hradiště je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Baťův kanál Uherské Hradiště je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861
Baťův kanál je průplav mezi Otrokovicemi a Rohatcem vybudovaný v letech 1935 až 1938. Je dlouhý padesát dva kilometrů a je na něm čtrnáct plavebních komor a dvacet tři mostů. Kanál byl vybudován za účelem dopravy uhlí pro potřeby Baťových závodů.

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Luxusně zařízená chata k pronájmu na úpatí Bílých Karpat s oplocenou zahradou (koupací sud, zastřešená terasa, zahradní krb, ohniště) leží u lesa na kopci nad Luhačovicemi jen 2 km lázeňského areálu.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2405

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Stylově zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2403

Stylová velmi pěkná chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v malé chatové osadě na překrásném místě u bukového lesa a orchidejové louky na úpatí Velké Javořiny v samém srdci Bílých Karpat.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2404

Prohlíželo 93 lidí

Jednoduše zařízený apartmán na chalupě se zcela samostatným vchodem s možností využití dvora (posezení, gril, ohniště) se nachází v obci v malebné krajině Bílých Karpat (Lopeník, Velká Javořina).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1969

Akceptované poukázky a asociace