Zobrazit na mapě

Zahradní železnice Vracov

V městečku Vracov v Hodonínském okrese na jižní Moravě se v roce 2007 začala budovat železnice na zahrádce. Její oficiální název zní Zahradní železnice 600 Vracov a její návštěvu lze doporučit každému, kdo má jen trochu rád vláčky a železniční dopravu.

Elektrifikovaná úzkorozchodná zahradní železnice ve Vracově měřila původně jen 20 m. Díky pilné práci kolektivu Železnice 600 se trať prodlužovala až na nynějších 500 m. Provozovány jsou zde 3 vlakové soupravy vlastní výroby. Na trati jsou 2 vlaková nádraží, několik železničních přejezdů, 9 výhybek a 15 návěstidel. V provozu je také automatické zabezpečovací zařízení.

V areálu se kromě samotné železnice nachází také rybník, malá posezení a v budově hlavního nádraží občerstvení.

Zahradní železnice ve Vracově se pro návštěvníky otevírá příležitostně vždy v předem vypsaných termínech na webu www.zeleznice600.cz. Návštěva areálu zahradní železnice a projížďka zahradním vláčkem bude zážitkem pro Vás i Vaše děti.

 

 

 

Fotogalerie - Zahradní železnice Vracov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zahradní železnice Vracov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zahradní železnice Vracov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406
Návštěva Zahradní železnice 600 ve Vracově potěší malé i velké, fandy i nefandy vláčků, vlaků a železniční dopravy. Areál železnice na zahrádce se začal budovat v roce 2007. V té době měřila trať 20 m. S rozšiřováním zahradní železnice se však pokračovalo až na dnešních úctyhodných 500 m.

Rezervováno 16. 4.

Pěkná místně typická chata s terasou (pergola s posezením, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v malebné jihomoravské krajině s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0905

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2141b

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024

Akceptované poukázky a asociace