Zobrazit na mapě

Stezka v oblacích Dolní Morava

V roce 2015 byla pro turisty otevřena Stezka v oblacích Dolní Morava v Orlických horách. Jde o rozhlednu z oceli a ze dřeva vysokou 55 m. Stezka stojí na úpatí hory Slamník v nadmořské výšce 1116 m. n. m.

Na Stezku v oblacích se můžete nechat vyvézt lanovkou Sněžník, čeká vás převýšení 369 m nebo se ke Stezce můžete dostat pěšky či na kole, v zimě na lyžích. Můžete si vybrat ze čtyř tras: modrá turistická trasa je dlouhá 2,3 km, pohádková trasa měří 3,9 km, trasa kolem kostela je dlouhá 12 km nebo panoramatická trasa, která měří 16 km. V zimě můžete kromě již zmíněných cest využít ještě skialpovou trasu (3,6 km).

Autorem stavby je brněnský architekt Zdeněk Fránek, který rozhlednu navrhl tak, aby byla nejen zábavná, ale i poučná. Najdete zde 12 informačních tabulí. Stezka je bezbariérová.

Stavba nabízí nejen odpočinkovou procházku s nádherným výhledem (např. na Králický Sněžník), ale i adrenalinové atrakce jako například rukáv tvořený hustou sítí, kterou můžete prolézt z jednoho patra do druhého nebo se svézt na tobogánu dlouhém 100 m.  

Fotogalerie - Stezka v oblacích Dolní Morava

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Stezka v oblacích Dolní Morava je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Stezka v oblacích Dolní Morava je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 10x

Velmi pěkně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (posezení, krb) na malebném místě na okraji horské obce nedaleko lesa na úpatí Kralického Sněžníku jen 3 km od Stezky v oblacích.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1158

Jednoduše a účelně zařízená chata s infrasaunou, terasou (posezení, krb) a bazénem na horním konci horské osady nedaleko lesa s krásným výhledem na okolní hory a ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1239
Na úpatí hory Slamník nad Dolní Moravou vyrostla v roce 2015 vyhlídková rozhledna Stezka v oblacích. V porovnání s dalšími stezkami tohoto typu se může pyšnit několika nej a to nejkrásnějšími výhledy, stojí nejvýše, je nejvyšší a má nejdelší tobogán.

Dnes zobrazeno 9x

Rezervováno včera

Stylová účelně zařízená chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbálek) ve velké zahradě (zapuštěný bazén, tenisový kurt, stolní tenis) leží na horním konci obce na kouzelném místě u lesa a louky.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 9540

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chata se sportovní místností (kulečník, stolní tenis) a wellness koupelnou (vířivá vana, sauna) na neoploceném pozemku v pěkném místě na kraji malé horské osady.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chaty: 1468

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, krb) se nachází na polosamotě na kraji obce s možností krásných výletů do Jeseníků i Orlických hor.

3 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1634

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou v zahradě s bazénem a pergolou (posezení, gril) leží v okrajové části města v dosahu mnoha turistických cílů (Kralický Sněžník, Suchý vrch, …).

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2033

Dnes zobrazeno 8x

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (kulečník) a velkou neoplocenou zahradou (bazén, vířivý sud, trampolína, terasa, gril) leží na malebné polosamotě na okraji obce s výhledem na hory.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2034

Stylová roubená chalupa s infrasaunou na neoplocené zahradě (hřiště, bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 400 m od kláštera Hedeč a rozhledny Val.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1250

Akceptované poukázky a asociace