Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Rabštejn

Hrady a zámky

Nedaleko Bedřichova leží na horském hřebeni zřícenina gotického hradu Rabštejn. První písemné zmínky o hradu jsou z počátku 14. století. Býval to nejvýše položený hrad na Moravě. Hrad byl vystavěn na dvou skalních věžích, které budí dojem, že jsou součástí vlastní stavby. Jedna z nich je vysoká dvacet pět metrů, ta druhá je ještě o deset metrů vyšší.

Z hradního paláce se dochovaly jen fragmenty zdiva. Jsou zde patrné zbytky hradního příkopu a část předhradí. Velká část objektu se sesunula ze skály již v 18. století. Od zříceniny Rabštejn je krásná vyhlídka do údolí říčky Oskavy.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Rabštejn je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Rabštejn je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště) na malebné polosamotě nedaleko lesa s pěknými výhledy do okolí jen 2 km od zříceniny hradu Rabštejn.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1451

Pěkná v retro stylu zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa, posezení, krb) leží na klidném a malebném místě v horské chatové osadě nedaleko lesa jen 4,5 km od přehrady Krásné (koupání).

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1838
Na zříceninu Rabštejn se turisté mohou dostat po značené cestě z Bedřichova. Hezčí cesta vede ovšem z horského sedla Skřítek. Na této trase se návštěvníkům otvírají krásné výhledy na Hraběšickou hornatinu. Hrad Rabštejn býval monumentální stavbou, dnes z něj však zbyly jen malé části zdiva.

Dnes zobrazeno 16x

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a stolním fotbalem v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, dětský koutek, gril) v malebné tiché lokalitě na kraji malé podhorské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1543

Jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, ohniště) u potoka na okraji obce jen 100 m od ski areálu Stará Ves a s množstvím turistických tras v okolí.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 2344

Dnes zobrazeno 9x

Mimořádně pěkná chata s terasou ve velké zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, ruské kuželky) v atraktivní turisticko-rekreační oblasti obklopené lesy jen 300 m od místního ski areálu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0665

Prostorná chalupa k pronájmu leží na oploceném pozemku (zahradní nábytek, gril, ohniště) v přímém sousedství rybníka (rybaření) na okraji obce jen 5 km od lázeňské obce Velké Losiny (koupaliště).

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2059

Nová kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (trampolína, posezení, ohniště) nabízí pronájem pro max. 8 osob na klidném místě v malé obci s ideálními podmínkami k turistice v CHKO Jeseníky.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1452

Velmi pěkná chata k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v chatové osadě pod lesem na okraji obce jen 3 km od lázní Velké Losiny (zámek, termální koupaliště).

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1736

Akceptované poukázky a asociace