Zobrazit na mapě

Ratíškovická železnice a Muzeum ve Vagónu

Ratíškovická železnice a Muzeum ve Vagónu je zajimavým turistickým cílem pro celou rodinu. Bývalá Baťova dráha je již dávno uzavřena, přesto však doporučujeme její návštěvu. Dnes se po trati neprohání vlaky s hnědým uhlím jako dříve, ale šlapací drezíny. Ano, šlapací drezínu si můžete na hodinu vypůjčit a uskutečnit po ní 3 km dlouhou projížďku po Baťově dráze. K dispozici jsou drezíny pro 4 nebo 6 osob, z nichž 2 musí šlapat do pedálů. Šlapací drezínu je potřeba si dopředu objednat.

V Ratíškovicích přímo u půjčovny drezín stojí odstavený vagón, ve kterém se nachází Muzeum ve Vagónu, jehož expozice turisty seznámí s historií Baťovy železniční trati a důlní činností na Hodonínsku. Hnědé uhlí se po Ratíškovické železnici (vlečce) přepravovalo z nedalekých hnědoúhelných dolů do Sudoměřic, odkud pokračovalo po Baťově kanálu až do Otrokovic.

 

Fotogalerie - Ratíškovická železnice a Muzeum ve Vagónu

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Ratíškovická železnice a Muzeum ve Vagónu je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Ratíškovická železnice a Muzeum ve Vagónu je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024
Přes Ratíškovice na Hodonínsku vede bývalá Baťová železnice, která se dříve využívala pro přepravu uhlí. Dnes je trať uzavřena. Po části této dráhy se však lze projet na šlapací drezíně, což je mimořádný zážitek pro celou rodinu.

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2141b

Dnes zobrazeno 8x

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Dnes zobrazeno 10x

Kvalitně zařízený vinný sklep s ubytováním (chata) se zastřešenou terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2057

Dnes zobrazeno 13x

Nově a velmi pěkně v místním lidovém stylu zrekonstruovaná chata s vinným sklípkem a s velkou oplocenou terasou (venkovní posezení, gril) v osadě vinných sklepů. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1407

Akceptované poukázky a asociace