Hrady a zámky

Dominantou obce Lukov je mohutná zřícenina stejnojmenného gotického hradu stojící na vršku nad vsí. Byl vybudován na počátku 13. století. Za vlastnictví rodu Šemberků byl původní objekt rozšířen a přestavěn. V období třicetileté války hrad vlastnil Albrecht z Valdštejna. Hrad byl však dobyt a obsazen při vzpouře poddaných a hned vzápětí vypálen Švédy. Po částečné rekonstrukci zde ještě krátkou dobu bylo sídlo úředníků místní správy, ale v 18. století byl objekt zcela opuštěn a pak už jen pustnul.

Návštěvníci si dnes mohou prohlédnout zbytky hradebního zdiva a nárožní věž Svatojánku a díky tomu si představit monumentálnost hradu v dobách jeho slávy. Jsou zde ještě dochované pilíře z původního mostu přes hradní příkop a část štíhlé románské věže.

Z obce Lukov vede k mohutné zřícenině hradu značená turistická trasa. Nedaleko hradu Lukov je možné navštívit malebné skály Králky. V obci Lukov stojí historicky cenná budova kostela Svatého Josefa.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Lukov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Lukov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710
Z obce Lukov vede značená turistická trasa k mohutné zřícenině hradu ze 13. století. Zachovaly se zde fragmenty zdiva hradeb a hradního paláce a dominantní Pětiboká věž Svatojánka. Nedaleko hradu Lukov je možné navštívit malebné skály Králky. V obci Lukov stojí historicky cenná budova kostela Svatého Josefa.

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Prohlíželo 128 lidí

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935

Dnes zobrazeno 9x

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Akceptované poukázky a asociace