Přírodní zajímavosti

Hora Tanečnice leží v pohoří Beskydy nedaleko Pusteven a její výška je 1084 metrů. Při cestě na Tanečnici mohou turisté využít lanovou dráhu a vyjet na Pustevny. Odtud na Tanečnici vede červená turistická stezka.

Hora, která je hustě porostlá smrčinami a bučinami, působí tajemně. Díky tomu je Tanečnice opředena mnoha pověstmi. Podle jedné z nich dostala hora své jméno. Je o líné dívce, která místo, aby pomáhala doma, utíkala na vrchol hory, kde tančila. Vládce Beskyd Radegast dívku ztrestal tak, že se proměnila v kamenný masív a její sukně splývá do údolí.

Pod vrcholem hory v sedle je křižovatka turistických tras. Na vrcholu se nachází plošina se zajímavými kamennými mohylami, které zde utvořili procházející turisté.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Tanečnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Tanečnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354
Tanečnice v Moravskoslezských Beskydech leží v polovině značené turistické trasy z Pusteven na Čertův mlýn. V zimě je tato cesta upravována pro běžkaře. Za pěkného počasí se jedná o velmi pěkný výlet. Z vrcholu hory není příliš dobrý výhled díky bohatým lesům s bujným keřovým patrem.

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2282

Pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) leží na neoploceném pozemku (ohniště) v chatové osadě u lesa na okraji obce s krásnými výhledy na beskydské panorama. Ideální k turistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2284

Vkusně zrekonstruovaná chata s terasou na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v chatové osadě nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 6 km od turistického střediska Pustevny.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1357

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Velmi pěkně zařízená chata se saunou a terasou (posezení, krb) na velkém přírodním pozemku na malebné polosamotě u lesa a horského potoka v horském údolí na úpatí hory Radhošť.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1548

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s úžasným výhledem na okolní hory leží na neoploceném pozemku (pergola s posezením, krb, ohniště) na kouzelné samotě v kopcích obklopena lesem.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2353

Akceptované poukázky a asociace