Zobrazit na mapě

Zámek Houska

Hrady a zámky

Původní gotický hrad Houska byl vystavěn na vysoké skále nad Zámeckým vrchem. Zajímavostí této stavby je to, že jako část obvodových zdí byla využita opracovaná skála, na které objekt stojí. Turisticky atraktivní gotická kaple archanděla Michaela má stěny pokryté překrásnými středověkými freskami, které pochází z počátku 14. století.

V zámku se nachází lovecký salónek s mnoha rozmanitými loveckými trofejemi. V jednom sále s názvem Zelená světnice je krásná stropní fresková výzdoba. V dalším podlaží je půvabný renesanční taneční sál. V současnosti je zámek Houska ve vlastnictví rodiny Šimonkových z Mladotova.

Od roku 1999 je objekt přístupný veřejnosti v měsících duben až říjen.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Houska je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Houska je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
Původní gotický hrad Houska začal být označován jako zámek v období třicetileté války. V té době bylo totiž zničeno mohutné opevnění. Tato historická budova je jedna z nejzajímavějších pamětihodností Českolipska. Nejkrásnějšími částmi zámku Houska jsou gotická kaple archanděla Michaela a lovecký salónek.

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Akceptované poukázky a asociace