Zobrazit na mapě

Dobrošov - opevnění z 2. světové války

Památky

Na vršku nad obcí Dobrošov stojí vojenská dělostřelecká tvrz Dobrošov. Ta je součástí soustavy obranného opevnění hranic. Tvrz nebyla nikdy zcela dostavěna, protože ještě před jejím dokončením byla podepsána Mnichovská dohoda a československá armáda musela bez boje hranice podstoupit hitlerovskému vojsku. Objekt je veřejnosti přístupný od dubna do října.

Dělostřelecká tvrz Dobrošov je spojena naučnou stezkou ještě s dalšími vojenskými pevnostmi v blízkém okolí. Turisté tak mohou navštívit ještě pěchotní srub Březinka s nově zrestaurovaným maskováním a srub Lom, ve kterém je umístěna výstava věnující se vojenství.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Dobrošov - opevnění z 2. světové války je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Dobrošov - opevnění z 2. světové války je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 18x

Rezervováno dnes

Jednoduše zařízená chalupa s oplocenou zahradou (terasa a pergola s posezením, ohniště, vyžití pro děti) leží v malé obci na Náchodsku nedaleko Pekelského údolí a jen 10 km od vodní nádrže Rozkoš.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2396

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s částečně oplocenou zahradou (velký zapuštěný bazén, zastřešené posezení, gril, ohniště) leží na kraji malé obce jen 2 km od vodní Nádrže Rozkoš.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 2397
Nedaleko Náchoda je naučná stezka spojující několik vojenských pevností z pohraniční obranné soustavy. Jedná se o dělostřeleckou tvrz Dobrošov, pěchotní srub Březinka a srub Lom. Všechny jsou veřejnosti přístupné a návštěvníci se zde seznámí s historií prvorepublikových pohraničních vojsk.

Prohlíželo 182 lidí

Rezervováno 16. 4.

Pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, pergola - posezení a krb) leží v chatové osadě u lesa na kraji města jen 2,5 km od místního zámku a jen 8 km od vodní nádrže Rozkoš.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1579

Pěkná dobově zařízená chalupa k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) na malebném místě s krásným výhledem do okolí na polosamotě v sousedství pouze 4 dalších chalup.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1642

Pěkně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (bazén, finská sauna, zastřešené posezení, gril) leží u lesa na klidném místě zcela na okraji obce v malebné přírodě Orlických hor.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2380

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (pergola s posezením, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 8 km od Babiččina údolí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1348

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1349

Pěkná chata v oploceném areálu 3 chat (terasa, posezení, gril) v chatové rekreační oblasti u lesa jen 500 m od pláže rekreačního rybníka Brodský (koupání, rybaření) jen 10 km od Náchodu.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1350

Akceptované poukázky a asociace