Město Tábor je vyhlášenou památkovou rezervací. Bylo založeno na začátku 15. století následovníky mistra Jana Husa.

V centru města se nacházejí dochované gotické a renesanční domy s nádhernými zdobenými štíty. Na některých z nich jsou vzácná renesanční sgrafita. Dominantou města je unikátní trojlodní kostel Proměnění Páně. Kostelní věž, která měří 80 metrů, slouží jako vyhlídka. Na hlavním Žižkově náměstí stojí původní kašna z 16. století a Strachovského socha Jana Žižky. Ze sakrálních památek stojí za návštěvu také kostel panny Marie a hřbitovní kostelík Svatého Jakuba.

Ve městě je známá botanická zahrada, která je druhá nejstarší v naší zemi. Ve středu města se rozprostírá hladina rybníka Jordán. V září probíhá v Táboře Festival historických bojovníků.

Fotogalerie - Tábor

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Tábor je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Tábor je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (pergola s posezením, gril, ohniště) v malé tiché obci u rybníka jen 7 km od Tábora v oblasti ideální pro cykloturistické výlety.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1465

Jednoduše zařízená glampingová maringotka k pronájmu s velkou terasou (posezení, gril) leží přímo u řeky Lužnice a lesa v chatové rekreační oblasti. Ideální pro rybáře a pobyt v přírodě pro nenáročné.

0 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2319
Historické město Tábor leží na řece Lužnici. Rybník Jordán, který se rozkládá uprostřed tohoto husitského města, sloužil původně jako zásobárna vody pro obyvatelstvo, později byl využíván k chovu ryb a v současnosti slouží k rekreaci místních obyvatel i turistů. Ve městě je mnoho architektonických historických památek, Husitské muzeum, hrad Kotnov a druhá nejstarší botanická zahrada v ČR.

Malá jednoduše zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, pergola, krb) leží v malé obci umístěné do malebné jihočeské krajiny jen 10 km Tábora. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1864

Prohlíželo 146 lidí

Rezervováno 17. 3.

Kvalitně zařízený rekreační dům se stylovým obytným pokojem (krbová kamna) na oploceném pozemku (bazén, pergola, krb) v malé obci v malebné krajině jižních Čech na Táborsku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1430

Prohlíželo 127 lidí

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, terasa s posezením, gril) leží na okraji malé vesničky v malebné jihočeské krajině jen 12 km od Tábora.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1619

Prohlíželo 207 lidí

Stylově zařízená chalupa s bohatým zábavně-relaxačním zázemím (bazén, vířivka, sauna, herna, pergola a grilovna) leží na velmi pěkném místě u rybníka v malé jihočeské obci na Táborsku.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2309

Prohlíželo 138 lidí

Kvalitně zařízený moderní rekreační dům s prostorným obytným pokojem s krbem ve velmi pěkné oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, zastřešená terasa s posezením a grilem).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1515

Prohlíželo 93 lidí

Účelně zařízená vesnická chalupa s oploceným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril) leží na okraji obce nedaleko lesa v malebné jihočeské krajině s možností krásných výletů do okolí.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1853

Akceptované poukázky a asociace