Zobrazit na mapě

Králický Sněžník

Králický Sněžník (1423 m. n. m.) je nejvyšší horou stejnojmenného pohoří, které odděluje Orlické hory od Hrubého Jeseníku. Králickým Sněžníkem probíhá hlavní evropské rozvodí hned tří moří. Sníh zde zůstává ležet až 8 měsíců v roce, a proto není divu, proč hora získala právě jméno Sněžník.

Králický Sněžník je tvořen rulou, která místy vytváří díky zvětrávání zajímavé skalní útvary, kamenná pole a mrazové sruby. V minulosti stála na vrcholu rozhledna a nedaleko pod vrcholem turistická chata. Obě stavby však musely být v roce 1973 strženy pro svůj špatný technický stav.    I bez rozhledny je ale odsud překrásný výhled na Orlické hory, na pohoří Hrubého Jeseníku i na polskou stranu. Právě pro tuto kruhovou vyhlídku je Králický Sněžník vyhledávaným turistickým cílem. Nedaleko od základů stržené turistické chaty se nyní nachází socha slůněte.

Kousek pod vrcholem Králického Sněžníku pramení řeka Morava. Pramen řeky Moravy se nachází přímo na turistické stezce a tak se u něj zastaví každý turista směřující k vrcholu Králického Sněžníku. Od pramene je to na vrchol už jen 10 minut.

V minulosti horu navštívilo i mnoho významných osobností, jako byl například princ Jindřich Pruský, princezna Mariana s králem Vilémem z Nizozemí či arcivévoda Josef Ferdinand. Český spisovatel Alois Jirásek, který na vrchol Sněžníku vystoupal v roce 1884, byl okouzlen a pojmenoval horu Králickou Sněžkou.

Fotogalerie - Králický Sněžník

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Králický Sněžník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Králický Sněžník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 93 lidí

Jednoduše a účelně zařízená chata s infrasaunou, terasou (posezení, krb) a bazénem na horním konci horské osady nedaleko lesa s krásným výhledem na okolní hory a ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1239

Velmi pěkně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (posezení, krb) na malebném místě na okraji horské obce nedaleko lesa na úpatí Kralického Sněžníku jen 3 km od Stezky v oblacích.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1158
Králický Sněžník je dominantou skupiny hor, která odděluje Orlické hory od Hrubého Jeseníku. Jeho výška je 1423 m. n. m. Svůj název hora získala díky tomu, že na jejím vrcholu leží až osm měsíců v roce sněhová pokrývka.

Prohlíželo 149 lidí

Stylová účelně zařízená chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbálek) ve velké zahradě (zapuštěný bazén, tenisový kurt, stolní tenis) leží na horním konci obce na kouzelném místě u lesa a louky.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 9540

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151

Prohlíželo 114 lidí

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (kulečník) a velkou neoplocenou zahradou (bazén, vířivý sud, trampolína, terasa, gril) leží na malebné polosamotě na okraji obce s výhledem na hory.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2034

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, krb) se nachází na polosamotě na kraji obce s možností krásných výletů do Jeseníků i Orlických hor.

3 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1634

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chata se sportovní místností (kulečník, stolní tenis) a wellness koupelnou (vířivá vana, sauna) na neoploceném pozemku v pěkném místě na kraji malé horské osady.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chaty: 1468

Akceptované poukázky a asociace