Zobrazit na mapě

Pramen řeky Moravy

Řeka Morava je 354 km dlouhá řeka a často je považována za tepnu Moravy. Její pramen, který je upraven jako kamenná studánka, vyvěrá ve výšce 1380 m. n. m. pod vrcholem Králického Sněžníku. Pramen řeky Moravy je turisticky oblíbeným cílem. Přímo kolem něj vede turistická stezka na Králický Sněžník (1424 m. n. m.). Od pramene je na vrchol Sněžníku už jen kousek - asi 10 minut.

Voda z pramene stéká po příkrém svahu dále do údolí se známým turistickým a lyžařským střediskem Dolní Morava. Tvoří zde krásnou horskou bystřinu. Přímo od pramene je do celého údolí, ale i na okolní kopce, nádherný výhled. Dohlédnout lze až k rozhledně Klepáč.

 

Fotogalerie - Pramen řeky Moravy

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Pramen řeky Moravy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Pramen řeky Moravy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 94 lidí

Jednoduše a účelně zařízená chata s infrasaunou, terasou (posezení, krb) a bazénem na horním konci horské osady nedaleko lesa s krásným výhledem na okolní hory a ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1239

Velmi pěkně zařízená chalupa na neoploceném pozemku (posezení, krb) na malebném místě na okraji horské obce nedaleko lesa na úpatí Kralického Sněžníku jen 3 km od Stezky v oblacích.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1158
Na místě s nádherným výhledem se ve výšce 1380 m. n. m. nachází pramen řeky Moravy. Voda vyvěrající z kamenné studánky urazí dlouhou cestu, než proteče celou Moravou a spojí se u Bratislavy pod hradem Devín s vodou Dunaje.

Prohlíželo 150 lidí

Stylová účelně zařízená chalupa s hernou (kulečník, stolní fotbálek) ve velké zahradě (zapuštěný bazén, tenisový kurt, stolní tenis) leží na horním konci obce na kouzelném místě u lesa a louky.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 9540

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151

Prohlíželo 105 lidí

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (kulečník) a velkou neoplocenou zahradou (bazén, vířivý sud, trampolína, terasa, gril) leží na malebné polosamotě na okraji obce s výhledem na hory.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2034

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, krb) se nachází na polosamotě na kraji obce s možností krásných výletů do Jeseníků i Orlických hor.

3 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1634

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chata se sportovní místností (kulečník, stolní tenis) a wellness koupelnou (vířivá vana, sauna) na neoploceném pozemku v pěkném místě na kraji malé horské osady.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chaty: 1468

Akceptované poukázky a asociace