Zobrazit na mapě

Poutní místo na Hoře Matky Boží v Králíkách

Mariánský kopec s poutním místem Hora Matky Boží měří 770 m. n. m. Na jeho vršek vede z Králíků velice pěkná křížová cesta lípovým stromořadím.

V padesátých letech minulého století byli v klášterní budově vězněni řeholníci z násilně zrušených klášterů. Poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie má nezvyklou trojlodní budovu s barokními ambity, ve kterých je umístěna hrobka členů dvou řádu, které zde v minulosti působily – servitů a redemptoristů. Poslední ostatky zde byly uloženy v roce 1950. Zajímavostí je, že těla nebyla ukládána do hrobky v rakvích, ale byla zazděná do zdí. Kostel má několik bočních kaplí s krásnou freskovou výzdobou. Na nádvoří klášterního komplexu jsou takzvané Svaté schody, které poutníci využívají k modlitbě a uctění Panny Marie.

Z Mariánského kopce se můžete také pokochat krásnými výhledy na Orlické hory a mohutný horský masív Králického Sněžníku.

Nedaleko od poutního místa lze navštívit rozhlednu Val a dělostřeleckou tvrz Hůrka v Králíkách.

Fotogalerie - Poutní místo na Hoře Matky Boží v Králíkách

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Poutní místo na Hoře Matky Boží v Králíkách je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Poutní místo na Hoře Matky Boží v Králíkách je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylová roubená chalupa s infrasaunou na neoplocené zahradě (hřiště, bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce nedaleko lesa v atraktivní lokalitě jen 400 m od kláštera Hedeč a rozhledny Val.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1250

Nový luxusně zařízený srub se stylovou obytnou místností (krb), zastřešenou terasou a zahradou (posezení, krb, dětské hřiště) nabízí pronájem na malebném místě nedaleko lesa na kraji obce.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1604
Nedaleko města králíky se tyčí Mariánský kopec. Na jeho vršku stojí klášterní komplex řádu Redemptoristů ze 17. století. Pro veřejnost je přístupný překrásný monumentální poutní kostel Nanebevzetí Panny Marie s barokními ambity a bočními kaplemi, ve kterých se nacházejí vzácné fresky z 18. století.

Stylově zrekonstruovaná atraktivní chata se sportovní místností (kulečník, stolní tenis) a wellness koupelnou (vířivá vana, sauna) na neoploceném pozemku v pěkném místě na kraji malé horské osady.

5 ložnic / max 15 osob
číslo chaty: 1468

Prohlíželo 124 lidí

Rezervováno včera

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou v zahradě s bazénem a pergolou (posezení, gril) leží v okrajové části města v dosahu mnoha turistických cílů (Kralický Sněžník, Suchý vrch, …).

6 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2033

Mimořádně atraktivní chata v oplocené zahradě (bazén, trampolína, dětský koutek, posezení, krb, sauna, koupací káď) v malé tiché obci jen 10 km od Dolní Moravy (Stezka v oblacích).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1370

Pěkná jednoduše zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, hřiště, terasa s posezením, krb) se nachází na polosamotě na kraji obce s možností krásných výletů do Jeseníků i Orlických hor.

3 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 1634

Dnes zobrazeno 14x

Nová kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s hernou (kulečník) a velkou neoplocenou zahradou (bazén, vířivý sud, trampolína, terasa, gril) leží na malebné polosamotě na okraji obce s výhledem na hory.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 2034

Prostorná nadstandardně zařízená vila k pronájmu s wellness (vířivka, finská sauna) na rozsáhlém pozemku s všestranným vyžitím (bazén, lezecká stěna, gril, udírna, ohniště, trampolína, dětský hrad…).

8 ložnic / max 37 osob
číslo chalupy: 2175

Akceptované poukázky a asociace