Výlety v Orlických horách

Orlické hory jsou rozsáhlým pohořím v severovýchodní části Čech. Nejvyšší horou je Velká Deštná (1115 m. n. m.). V roce 1963 byly Orlické hory vyhlášeny za chráněnou krajinnou oblast. Svým návštěvníkům nabízejí celou řadu zajímavých míst.

Ubytování chaty a chalupy Orlické hory

Jsou-li Orlické hory Vašim plánovaným místem dovolené, jistě Vám přijdou vhod následují tipy na výlet.

Turistika

Turisté jistě znají červenou turistickou stezku Jiráskovu cestu vedoucí přes celý hřeben Orlických hor. Masarykova chata na Šerlichu, přírodní rezervace Zemská brána, přírodní park Suchý vrch – Buková hora jsou jedny z nejznámějších zastavení na této cestě. Krásná místa však najdeme i mimo Jiráskovu cestu. Zmiňme např. Šerlišský mlýn nebo Luisino údolí.

Cykloturistika

Cykloturisté uvítají v Orlických horách nejen kvalitní asfaltové cyklostezky, ale i hustou síť cyklobusů, které Vás během chvíle přesunou z jedné strany Orlických hor na druhou.

Rozhledny a vojenské pevnosti

Velkým lákadlem Orlických hor jsou rozhledny (Anenský vrch, Křížová hora, Suchý vrch, Rozálka, Andrlův Chlum) a objekty československého opevnění budovaného před druhou světovou válkou. Z několika z nich byly vytvořeny vojenská muzea. Jedná se o pevnost Hanička, Bouda nebo pevnost Hůrka v Králikách.

Přehrada Pastviny

Chce-li někdo strávit dovolenou u vody a přitom v horách, i tuto možnost Orlické hory nabízejí. Přehrada Pastviny nabízí možnosti ke koupání, vodním sportům i rybaření.

Region Podorlicka

Ve městech v podhůří Orlických hor pak lze navštívit krásné zámky a zajímavá muzea. Muzeum řemesel a tvrz Orlice v Letohradu, Muzeum krajky ve Vamberku, památník Jednoty bratrské v Kunvaldu, rodný domek Prokopa Diviše v Žamberku, zřícenina hradu Potštejn, zámky v Opočnu, Častolovicích, Doudlebech nad Orlicí a Novém Městě nad Metují patří mezi nejnavštěvovanější.

Lyžování

No a kdo navštěvuje Orlické hory v zimě? Samozřejmě jsou to lyžaři. Pro ně jsou zde k dispozici větší i menší ski areály. Mezi ty nejlépe vybavené patří Deštné v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Čenkovice a Červená Voda. Vyberte si ubytování z naší pestré nabídky chat a chalup v Orlických horách.

Fotogalerie Orlické hory

Fotogalerie - Výlety v Orlických horách


Související chaty a chalupy

Nový luxusně zařízený srub se stylovou obytnou místností (krb), zastřešenou terasou a zahradou (posezení, krb, dětské hřiště) nabízí pronájem na malebném místě nedaleko lesa na kraji obce.

4 ložnice / max 16 osob
číslo chaty: 1604

Prostorná nadstandardně zařízená vila k pronájmu s wellness (vířivka, finská sauna) na rozsáhlém pozemku s všestranným vyžitím (bazén, lezecká stěna, gril, udírna, ohniště, trampolína, dětský hrad…).

8 ložnic / max 37 osob
číslo chalupy: 2175
Máte v plánu dovolenou v Orlických horách? Náš katalog chaty a chalupy Vám nabízí pestrou nabídku ubytování. K tomu připojujeme několik zajímavých výletních tipů.

Dnes zobrazeno 10x

Stylová chalupa k pronájmu leží v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, stolní tenis, hřiště, vyžití pro děti) v horské obci v malebné centrální části Orlických hor (turistika, cykloturistika)

4 ložnice / max 16 osob
číslo chalupy: 1928

Mimořádně atraktivní zcela nová roubená chalupa v neoplocené zahradě (posezení, krb, dětský koutek) v tiché části obce v malebné oblasti jižní části Orlických hor s ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1645

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoploceném pozemku (posezení, krb) leží na okraji chatové oblasti nad obcí na malebném místě u lesa v turisty přitažlivém přírodním parku Suchý vrch - Buková hora.

2 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 0437

Stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na neoplocené zahradě (hřiště, terasa s posezením, gril, ohniště) na okraji horské osady v malebné krajině Orlických hor jen 2 km od tvrze Hanička.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2143

Prostorná mimořádně atraktivní chalupa k pronájmu s obytnou kuchyní, zimní zahradou (vířivka, infrasauna, posezení, gril) a oploceným pozemkem (bazén, trampolína, vyžití pro děti, ohniště).

5 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 2174

Zrekonstruovaná stylová roubená chalupa s prostornou obytnou místností (krb) a malou zahrádkou (posezení, ohniště) leží v centru horského městečka s možností výletů po celých Orlických horách.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2298

Akceptované poukázky a asociace