Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Krakovec

Pod zříceninou hradu Krakovec se stékají potoky Šípský a Krakovský. Z původní stavby se dochovala mohutná válcovitá věž a kaple. Před časem zde byl obnovený krásný most. Při jeho rekonstrukci nebyla použita žádná moderní technologie, pouze středověké techniky.

Z trosek hradu Krakovec je patrné, že obytné účely hradu převažovaly nad vojenskými. Větší část hradu zaujímal obytný palác ve tvaru podkovy. Věž byla stejně vysoká jako obytná část. Je zde zachováno množství gotických architektonických prvků, známky nekonvenčního provedení hradní arkýřové kaple a další detaily vypovídající o původním rozsahu a koncepci hradu.

Na Krakovci pobýval mistr Jan Hus a kázal zde před svým odchodem do Kostnice.

Romantické trosky lákají i filmaře, natáčela se zde pohádka Princ a Večernice, nebo pohádkový muzikál Ať žijí duchové. V létě se na Krakovci konají kulturní akce.

Foto: Zřícenina hradu Krakovec - archiv Národního památkového úřadu

Fotogalerie - Zřícenina hradu Krakovec

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Krakovec je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Krakovec je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Chalupa resp. zcela samostatná pěkně zařízená část chalupy s vlastním vchodem a zcela samostatnou oplocenou zahradou (trampolína, posezení, krb) v malebném prostředí u řeky Berounky a nedaleko lesa.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1701

Velmi pěkný rekreační dům (chalupa) resp. kvalitně zařízené první patro domu k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, gril) v malé obci na Křivoklátsku jen 2 km od zámku Zbiroh.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2106
Nedaleko severočeského města Rakovník, uprostřed lesů na kopečku, stojí zřícenina hradu Krakovec. Pod zříceninou se stékají potoky Šípský a Krakovský. Z původní stavby se dochovala mohutná válcovitá věž a kaple. Před časem zde byl obnovený krásný most. Při jeho rekonstrukci nebyla použita žádná moderní technologie, pouze středověké techniky.

Prohlíželo 124 lidí

Pěkná jednoduše zařízená chaloupka k pronájmu v oplocené zahradě (nafukovací vířivka, posezení, ohniště) na kraji obce v malebné krajině CHKO Křivoklátsko jen 800 od řeky Berounky.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chalupy: 1660

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Velmi pěkná nově zrekonstruovaná chata k pronájmu ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, gril) na malebném místě na samotě v atraktivní oblasti v těsné blízkosti CHKO Český kras.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1614

Rezervováno 23. 4.

Pěkná stylově zrekonstruovaná prostorná chalupa s velkou zahradou (posezení, gril) na kraji malé obce v atraktivním regionu na severním úpatí vrchoviny Brdy pod vrchem Plešivec.

5 ložnic / max 9 osob
číslo chalupy: 1423

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2008

Velmi pěkná chata k pronájmu leží na kraji obce v klidné lokalitě u lesa v oploceném areálu (bazén, terasa s posezením, krb) v malebném regionu středních Čech při vstupu do CHKO Brdy (cykloturistika).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2007

Akceptované poukázky a asociace