Zobrazit na mapě

Hrad Kokořín

Hrady a zámky

Hrad Kokořín, byl vybudován na pískovcové skále a chrání jej mohutné hradby. Díky tomu dělá dojem monumentální a nedobytné stavby. Návštěvníci mohou při prohlídce obdivovat bohatě zařízené interiéry. Kdo má rád romantiku, může na Kokoříně uzavřít sňatek. Ve sklepení je krásná výstava fotografií Zapomenuté Kokořínsko.

Zajímavostí hradu Kokořín je skutečnost, že zde je pouze jeden vchod. Díky tomu byl hrad v minulosti velmi dobře ochráněn před vpádem nepřátel. Vstup byl možný pouze po padacím mostě. V současnosti zde je místo padacího mostu lávka ze dřeva.

V hlavním hradním paláci si mohou návštěvníci prohlédnout krásný Rytířský sál, síň s bohatou sbírkou erbů a lovecký předpokoj. Bývalá obranná věž dnes slouží jako rozhledna. Měří 37 metrů, ale stojí za to na ni vystoupat, neboť vyhlídka na okolní krajinu je vskutku překrásná. Tato věž kromě ochrany hradu plnila i funkci hladomorny, jenž byla umístěna ve spodní části. V hradním příkopu mohou návštěvníci vidět hlubokou studnu. Když se v minulosti tato studna čistila, bylo nalezeno několik koster nejrůznějšího stáří.

Možnost prohlídky hradu je od dubna do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Kokořín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Kokořín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zděný jednoduše zařízený rekreační objekt s malou oplocenou zahrádkou (gril) v okrajové části města asi 1 km od koupaliště. Ideální k poznávání krás CHKO Kokořínsko. Cykloturistika.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1262

Stylová poloroubená chalupa s oplocenou zahradou (zapuštěný bazén, trampolína, posezení, gril, ohniště) leží na okraji malé obce Boreč s možností krásných výletů do CHKO Kokořínsko.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1962
Hrad Kokořín byl vybudován na pískovcové skále a chrání jej mohutné hradby. Díky tomu dělá dojem monumentální a nedobytné stavby. Návštěvníci mohou při prohlídce obdivovat bohatě zařízené interiéry. Kdo má rád romantiku, může na Kokoříně uzavřít sňatek. Ve sklepení je krásná výstava fotografií Zapomenuté Kokořínsko.

Velmi pěkně zařízená chalupa s uzavřeným dvorem (trampolína, stolní tenis, šipky, posezení, krb) jen 600 m od hlavní pláže Máchova jezera (písčité pláže, koupání, vodní sporty, rybaření, plavby lodí).

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0058

Pěkně zařízená chata k pronájmu se zahradou (zastřešené posezení, ohniště, stolní tenis) leží na samotě u lesa v malebném prostředí na Kokořínsku přímo na turistické stezce vedoucí Čertovou roklí.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2371

Prostorná kvalitně zařízená rekreační vila s wellness zázemím (vnitřní bazén s celoročním provozem, finská a parní sauna) v oplocené zahradě (pergola, posezení, krb) ve vilové čtvrti na okraji města.

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 2032

Dobře zařízená chalupa se saunou a s uzavřeným dvorkem (bazén, posezení, krb) v malé obci přímo pod horou Říp. Ideální k výletům do CHKO České Středohoří, Kokořínsko a do okolí Prahy.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 0971

Zcela nová stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu se zastřešenou terasou a oplocenou zahradou leží v malé obci v přitažlivé oblasti severních Čech na Českolipsku s celou řadou možností k výletům.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2332

Jednoduše zařízená srubová chata k pronájmu se zastřešenou terasou v neoplocené zahradě (bazén, posezení, ohniště) na kraji malé obce jen 150 m od řeky Jizery. Cykloturistika.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1318

Akceptované poukázky a asociace