Zobrazit na mapě

Zámek Buchlovice

Zámek Buchlovice stojí v překrásné zahradě, kde v současné době obdivují návštěvníci ojedinělou výstavu fuchsií. Pro děti je velmi přitažlivá návštěva malé zoologické zahrady se záchrannou stanicí. Na barokní zahradu navazuje rozsáhlý anglický park, který patří mezi nejkrásnější u nás a je vyzdoben mnoha sochami.

Zámek tvoří dvě půlkruhové stavby, mezi nimi je kruhové nádvoří, v jehož středu stojí kamenná kašna. Interiéry zámku jsou zařízeny ve stylu baroka a rokoka. Je zde krásný hudební sál. V zámku jsou v současnosti pořádány různé kulturní akce. 

Foto: Zámek Buchlovice - archiv Národního památkového ústavu

 

Fotogalerie - Zámek Buchlovice

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Buchlovice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Buchlovice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkný ubytovací areál (chalupa a chata) s oplocenou zahradou a s bohatým sportovně-rekreačním zázemím (vnitřní bazén, tenisový kurt, stolní tenis, zastřešená pergola s posezením, kulečník, ...).

4 ložnice / max 19 osob
číslo chalupy: 1861

Rezervováno včera

Prostorná pěkně zařízená samostatná část rekreačního objektu k pronájmu s velkou obytnou místností a soukromým squash kurtem leží v oplocené zahradě (bazén, pergola, gril, ohniště) na okraji obce.

4 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 2125
Nedaleko mohutného hradu Buchlov leží zámek Buchlovice. Je jedním z nejkrásnějších barokních zámků u nás. Vzhledem k tomu, že zámek stavěl hrabě Jan Dětřich Petřvaldský, jako dar pro svoji  manželku Anežku Eleonoru z italského rodu Collona, je zámek vystavěn ve stylu italské barokní vily.

Pěkně zařízená slovácká chalupa k pronájmu s oploceným dvorem (posezení, krb) leží 9 km od Hodonína v atraktivní jihomoravské oblasti ideální k cykloturistice či k poznání místní vinařské kultury.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 2406

Luxusní chata se zastřešenou terasou (vířivka, posezení, gril) leží na oploceném pozemku (sauna, trampolína, vyžití pro děti) na malebné samotě jen 10 km od lázní Luhačovice.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2115

Pěkná místně typická chata s terasou (pergola s posezením, gril) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) na kraji obce v malebné jihomoravské krajině s ideálními podmínkami k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 0905

Kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s uzavřeným dvorem (koupací sud, posezení, gril), saunou a stodolou (společenská místnost) leží v obci na úpatí Bílých Karpat jen 100 m od místního koupaliště.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 2124

Pěkná jednoduše zařízená místně typická chata s vinným sklípkem, společenskou místnosti s krbem a malou terasou s výhledem na vinohrady v obci v uličce s vinnými sklepy přímo na cyklostezce.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1582

Prohlíželo 105 lidí

Malá atypická chata k pronájmu s terasou (posezení, krb) a vinným sklípkem (možnost degustace vína) leží v osadě vinných sklípků na okraji obce jen 11 km od Hodonína. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1102

Akceptované poukázky a asociace