Obce a města

Životu a dílu slavného hodonínského rodáka T. G. Masaryka prvního československého prezidenta je v Hodoníně věnována expozice umístěná od roku 1997 v zrekonstruovaném barokním zámečku. Za návštěvu rovněž stojí i Galerie výtvarného umění, kde je možné si prohlédnout obsáhlou sbírku českého výtvarného umění z přelomu 19. století a 20. století, která je zaměřena především na moravské výtvarné umělce, jako jsou Joža Úprka, Franta Úprka, Alois Kalvoda, Cyril Mandel, Alfons Mucha a mnoho dalších. 

Pro rodiny s dětmi lze doporučit návštěvu zoologické zahrady, která leží v krásném prostředí na okraji Hodonína nebo Pohádkovou plavbu lodí Konstancie po řece Moravě, při níž děti pomáhají bránit královnin poklad před piráty. Své přiznivce si najde i Muzeum naftového dobývání a geologie.

Město Hodonín je také jedním z lázeňských míst u nás. Lázeňský areál se nachází v nově zrekonstruovaném lázeňském parku na okraji města. Podstatnou část léčení tvoří jódobromové koupele a zábaly.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hodonín je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hodonín je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená zahradní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě leží na okraji obce v malebném jihomoravském regionu Podluží (ideální k cykloturistice).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2049

Nově zrekonstruovaná nástavba vinného sklípku s terasou v malebné uličce vinných sklípků jen 600 m od přírodního koupání a jen 3 km od Slovanského hradiště v Mikulčicích. Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0622
Na jihovýchodní Moravě přímo v srdci Slovácka leží Hodonín. Tato oblast je známá svým výborným vínem, stále živými folklorními tradicemi a překrásnými lidovými kroji. Hodonín je rovněž znám jako rodiště prezidenta Tomáše Garika Masaryka.

Dnes zobrazeno 10x

Stylová moderní rekreační chalupa s oplocenou zahrádkou (posezení, přenosný gril) v tiché ulici vinařské obce (možnost domluvy degustace vína) s okolím ideálním k cykloturistice.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 1406

Pěkný prostorný vinný sklep s ubytováním (chata) s terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální pro cykloturistickou dovolenou.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2024

Dnes zobrazeno 10x

Kvalitně zařízený vinný sklep s ubytováním (chata) se zastřešenou terasou (posezení, gril) leží v osadě vinných sklepů v lukrativní jihomoravské vinařské oblasti. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2057

Jednoduše zařízené zcela samostatné podkroví vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2142

Jednoduše zařízené zcela samostatné přízemí vinného sklepa (chata) s možností využití pergoly (posezení, krb) leží v osadě vinných sklepů na okraji vinařské obce. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2141a

Dnes zobrazeno 12x

Nově a velmi pěkně v místním lidovém stylu zrekonstruovaná chata s vinným sklípkem a s velkou oplocenou terasou (venkovní posezení, gril) v osadě vinných sklepů. Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1407

Akceptované poukázky a asociace