Zobrazit na mapě

Vodňany - Městské muzeum a Muzeum mlynářského řemesla

Muzea

V Městském muzeu a galerii Vodňany je vystaveno 150 obrazů převážně českých malířů 19. a 20. století a 44 kreseb Mikoláše Alše. Můžete navštívit stálou expozici "Rybářská tradice ve Vodňanech", která vás seznámí s historií města, rybníkářství a mlynářství. Také můžete shlédnout film, ve kterém si vyzkoušíte jízdu na pramici, pro děti je připraven rybníček, kde si mohou ulovit svoji první rybu. 

Muzeum mlynářského řemesla bylo otevřeno v roce 2009 v Mosteckém mlýně ve Vodňanech. Rekonstrukce budovy proběhla v roce 1895. Celý objekt i zařízení mlýna je v původním zachovalém stavu. V přízemí budovy se nachází strojovna a šalanda pro krajánky, v prvním patře jsou stroje na mletí obilí, ve druhém poschodí pak čistící zařízení. Z bývalé sýpky se stala národopisná expozice o životě a práci ve mlýně. 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Vodňany - Městské muzeum a Muzeum mlynářského řemesla je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Vodňany - Městské muzeum a Muzeum mlynářského řemesla je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Jednoduše zařízená chalupa k pronájmu z konce 18. století udržovaná v dobovém skromném stylu s uzavřeným dvorkem (posezení, ohniště) leží v malé obci jen 2 km od města Vodňany. Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2149

Atypicky s nádechem historie zařízený samostatný apartmán na zámku s uzavřeným nádvořím a oplocenou zahradou (pergola, posezení, gril, ohniště) v krásné lokalitě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo apartmánu: 1130
Ve Vodňanech si nenechte ujít návštěvu Městského muzea, kde se seznámíte s historií města, vystavena jsou také díla českých malířů včetně Mikoláše Alše. V Muzeu mlynářského řemesla se dozvíte vše o životě a práci ve mlýně.

Jednoduše zařízená chata na malebné polosamotě nedaleko lesa a soustavy rybníčků v pěkném areálu 3 rekreačních objektů (bazén, stolní tenis, trampolína, dětský koutek) asi 5 km od Vodňan.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1131a

Prohlíželo 93 lidí

Velmi pěkná rodinná chata s krbem k pronájmu leží v chatové oblasti na udržovaném travnatém pozemku (posezení, krb s udírnou, gril). Polohou ideální pro milovníky přírodního koupání a rybaření.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2176

Dnes zobrazeno 11x

Pěkně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, ohniště) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2297

Kompletně zrekonstruovaná chalupa s oploceným dvorem (bazén, trampolína, pergola, gril) leží na kraji malé obce v malebné jihočeské oblasti ideální k cykloturistice jen 6 km od města Vodňany.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2016

Podkrovní apartmán je součástí menšího statku a nabízí pronájem na krásné odlehlé samotě v Pošumaví, která přímo vybízí k cyklovýletům nebo toulkám krajinou rybníků a historických míst jižních Čech.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2172

Zrekonstruovaná vesnická chalupa k pronajmutí s oploceným pozemkem (pergola, gril, ohniště) leží v malé obci v atraktivním na rybníky bohatém jihočeském regionu asi 16 km od Písku.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2415

Akceptované poukázky a asociace