Zobrazit na mapě

Zámek Frýdek-Místek

Zámek ve Frýdku–Místku je sídlem dvou zajímavých muzeí. Vlastivědné muzeum je určeno především pro všechny milovníky přírody. Muzeum Beskyd seznámí návštěvníky s historií i současností Moravskoslezských Beskyd, s jejich faunou a flórou a také se zajímavými osobnostmi, které se zde narodily nebo žily.

Kdysi v minulosti zde stávala kamenná tvrz. Ve 14. století ji nechal těšínský kníže Piastovec přestavět na hradní pevnost, která měla za úkol střežit hranice země. O dvě století později vypukl na hradě velký ničivý požár a z budovy zbyly jen trosky. V roce 1592 byly pozůstatky hradu využity rodem Bruntálských z Vrbna pro stavbu renesančního zámku. I ten však později vyhořel. Po dobu celého 18. století probíhala rekonstrukce a následné úpravy budov i interiérů. Posledními majiteli byli Habsburkové, od roku 1918 je objekt ve vlastnictví státu.

Fotogalerie - Zámek Frýdek-Místek

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Frýdek-Místek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Frýdek-Místek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 147 lidí

Pěkně zařízená zděná chata v oplocené zahradě (stolní tenis, šipky, zastřešené posezení, krb) na kraji obce jen 500 m od aquaparku a přehrady Olešná a jen 3 km od Frýdku-Místku.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0830

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatná část chalupy se stylovou společenskou místností, terasou a zahradou (pergola s posezením, ohniště) leží v malé obci v Podbeskydí.

5 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2346
Zámek ve Frýdku–Místku je sídlem dvou zajímavých muzeí. Vlastivědné muzeum je určeno především pro všechny milovníky přírody. Muzeum Beskyd seznámí návštěvníky s historií i současností pohoří Beskydy, s jejich faunou a flórou a také se zajímavými osobnostmi, které se zde narodily či žily.

Stylově zařízená chata s terasou nabízí ubytování na samostatném oploceném pozemku na malebném klidném místě u lesa ve stínu stromů v areálu ranche s koňmi a je ideální pro odpočinek v přírodě.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2349

Stylově zařízený srub s terasou a výhledem na rybník nabízí ubytování na ranchi s koňmi. Krásná příroda Podbeskydí a zvířata na ranchi dodávají pobytu ve srubu jedinečnou odpočinkovou atmosféru.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo chaty: 2348

Velmi pěkně zařízená chalupa k pronájmu s infrasaunou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa zcela na okraji obce na turistické stezce vedoucí na horu Prašivá.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2360

Dnes zobrazeno 11x

Účelně zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi, terasou, pozemkem (hřiště, posezení, ohniště) leží na atraktivním místě přímo na břehu Těrlické přehrady (přírodní koupání, rybaření).

5 ložnic / max 20 osob
číslo chaty: 2104

Luxusní chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, sauna), společenským klubem (krb, šipkový a zábavný automat) v oplocené zahradě (stolní tenis, terasa, gril) na malebném místě na samotě u lesa.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2280

Útulný apartmán v rodinném domě se samostatným vchodem v oplocené zahradě (stolní tenis, trampolína, ruské kuželky, posezení, krb) na kraji obce na úpatí Lysé hory jen 3 km od Frýdlantu n. Ostravicí.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0306

Akceptované poukázky a asociace