Zobrazit na mapě

Hanácký skanzen Příkazy

Muzea

První písemné zmínky o vesnici Příkazy pocházejí z poloviny 13. století. V roce 1994 zde byl zřízen Hanácký skanzen. Hlavním objektem tohoto venkovského muzea je dům číslo popisné 54, takzvaný Kameníčkův grunt pocházející z 18. století. V něm je umístěna výstava ze života hanáckých obyvatel venkova v minulosti. Návštěvníci se mohou seznámit například s historií praní a žehlení.

K vidění jsou i historické zemědělské stroje, jako je mlátička a další. U domů číslo 26 a 50 si mohou turisté prohlédnout typický stavební prvek, hanácký žudr, což je patrový uzavřený prostor před průčelím domu. Expozice v Kameníčkově gruntu je otevřena pro veřejnost od května do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hanácký skanzen Příkazy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hanácký skanzen Příkazy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), zastřešenou terasou a grilem leží na oplocené zahradě na klidném krásném místě u lesa na okraji obce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2330

Prohlíželo 126 lidí

Kvalitně zařízený prázdninový bungalov (chata) k pronájmu leží zcela na okraji obce v oplocené zahradě (terasa s posezením, ohniště) jen 200 od lesa, 1 km od koupaliště a 6,5 km od hradu Bouzov.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2001
Kdo se chce seznámit s historií života obyvatel na Hané, musí navštívit obec Příkazy, kde byl zřízen Hanácký skanzen, jediný svého druhu na severní Moravě. Kromě typických hanáckých chalup si návštěvníci mohou prohlédnout také poutavou expozici v Kameníčkově gruntu.

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s terasou (posezení, gril) a stylovou obytnou místností s krbem leží v kouzelné kopcovité krajině Drahanské vrchoviny jen 14 km od hradu Bouzov.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2331

Zděná chalupa k pronájmu s vkusně zrekonstruovaným interiérem leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, vyžití pro děti, gril) zcela na okraji obce v malebné krajině Nízkého Jeseníku.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1762

Jednoduše zařízená chata k pronájmu v částečně oplocené zahradě leží v chatové osadě v blízkosti přehrady Na Jahodné (koupání) v malebné krajině Zábřežské vrchoviny na úpatí Jeseníků.

1 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1925

Kvalitně zařízená chata k pronájmu s neoplocenou zahradou (vířivka, sauna, posezení, gril) leží na okraji rekreační obce na malebném místě u lesa a je ideální pro rodinnou dovolenou po celý rok.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1958

Prohlíželo 267 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a stolním fotbalem v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, dětský koutek, gril) v malebné tiché lokalitě na kraji malé podhorské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1543

Pěkně zařízená chata k pronájmu na neoplocené zahradě (terasa s posezením, gril, ohniště) na malebné polosamotě nedaleko lesa s pěknými výhledy do okolí jen 2 km od zříceniny hradu Rabštejn.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1451

Akceptované poukázky a asociace