Obce a města

Olomouci se nachází mnoho kostelů včetně monumentální katedrály Svatého Václava. Turisté zde mohou obdivovat největší barokní sousoší ve střední Evropě Sloup Nejsvětější Trojice. I známé olomoucké kašny, orloj a další památky jistě zaujmou návštěvníky tohoto krásného města ležícího na řece Moravě.

Historické centrum města je obklopeno krásnými parky. Navštívit je možné i některé z mnoha muzeí. Nachází se zde i výstaviště, kde se pravidelně konají výstavy Flora Olomouc a  Zoologická zahrada, jejíž návštěvu jistě přivítají rodiny s dětmi.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Olomouc je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Olomouc je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), zastřešenou terasou a grilem leží na oplocené zahradě na klidném krásném místě u lesa na okraji obce.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2330

Zděná chalupa k pronájmu s vkusně zrekonstruovaným interiérem leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, vyžití pro děti, gril) zcela na okraji obce v malebné krajině Nízkého Jeseníku.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 1762
V centru Hané leží město Olomouc, jedno z nejvýznamnějších a nejkrásnějších moravských měst. Nachází se zde po Praze druhá největší a nejstarší památková rezervace u nás. Při procházce Olomoucí může návštěvník vidět velké množství architektonických památek všech stylů, od románského až po moderní umění.

Prohlíželo 109 lidí

Kvalitně zařízený prázdninový bungalov (chata) k pronájmu leží zcela na okraji obce v oplocené zahradě (terasa s posezením, ohniště) jen 200 od lesa, 1 km od koupaliště a 6,5 km od hradu Bouzov.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2001

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s terasou (posezení, gril) a stylovou obytnou místností s krbem leží v kouzelné kopcovité krajině Drahanské vrchoviny jen 14 km od hradu Bouzov.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2331

Pěkná chalupa k pronájmu s obytným pokojem (krb) leží v oplocené zahradě (koupací sud, posezení, gril) na kraji obce v malebné krajině Jeseníků jen 15 km od přehrady Slezská Harta.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 0639

Prohlíželo 104 lidí

Mimořádně atraktivní stylová chalupa s obytným větrným mlýnem, hernou (biliárd, stolní fotbal), vinným sklípkem a uzavřeným dvorkem ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, …).

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1414

Pěkně a účelně zařízený rekreační dům k pronájmu leží na neoploceném pozemku (koupací sud, posezení, krb) u řeky Moravice v malebné oblasti na rozhranní Hrubého a Nízkého Jeseníku.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1947

Prohlíželo 240 lidí

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu se saunou a stolním fotbalem v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, dětský koutek, gril) v malebné tiché lokalitě na kraji malé podhorské obce.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1543

Akceptované poukázky a asociace