Zobrazit na mapě

Zámek Lnáře

Hrady a zámky

Vesnice Lnáře je známá rybníkářstvím. V obci jsou tři velké rybníky a několik malých.

Na místě bývalé tvrze ve Lnářích stojí rozsáhlý barokní zámek ze 17. století. První majitelé tohoto panství byli rytíři ze Lnář. Jejich znakem byl zlatý klíč v modrém poli podle pověsti o oráči, jenž vyoral v těchto místech zlatý klíč, a při tom se mu zjevila Svatá Marie Magdaléna. V zámku je dochovaná vzácná interiérová výzdoba. Zámek je od roku 1999 přístupný veřejnosti. Návštěvníky oslní překrásná štuková a malířská výzdoba vnitřních prostorů. Při prohlídce si návštěvníci mohou prohlédnout šest sálů, kapli a zámeckou zahradu. Zajímavým exponátem jsou historické hodiny.

V hlavní turistické sezóně zde probíhají noční prohlídky a hrané prohlídky s programem. Zámek je otevřený od dubna do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Lnáře je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Lnáře je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 129 lidí

Malá útulně zařízená chata v oplocené zahradě (zapuštěný bazén, pergola s posezením, ohniště) v chatové osadě na kraji města v regionu ideálním k cykloturistickým výletům.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1461

Dnes zobrazeno 10x

Zrekonstruovaná jednoduše zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zastřešená terasa s posezením, zahradní krb) leží v malé obci v podhůří Šumavy jen 5 km od Horažďovic (aquapark).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2316
Barokní zámek ve Lnářích byl vystavěn v 17. století. První majitelé tohoto panství byli rytíři ze Lnář. Jejich znakem byl zlatý klíč v modrém poli podle pověsti o oráči, jenž vyoral v těchto místech zlatý klíč, a při tom se mu zjevila Svatá Marie Magdaléna. V zámku je dochovaná vzácná interiérová výzdoba.

Pěkně zařízená chalupa s terasou (posezení, markýza) a oploceným pozemkem (ohniště) na kraji malé vesničky u lesa v předhůří Šumavy v oblasti ideální k cykloturistice 10 km od Horažďovic (aquapark).

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1123

Pěkná moderní chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, terasa, gril) poblíž lesa na kraji obce na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2161

Prohlíželo 174 lidí

Zrekonstruovaná pěkně zařízená chalupa k pronájmu leží v oplocené zahradě (pergola s posezením, gril) v malé obci na úpatí Brd (cyklotrasy, turistické stezky) cca. 20 km od Příbrami (Hornické muzeum).

1 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 1760

Prohlíželo 123 lidí

Malá a útulná chata v oplocené zahradě (bazén, dětský bazének, dětský domeček, altánek, krb) na kraji tiché obce asi 15 km od Příbrami (aquapark, Hornické muzeum). Cykloturistika.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1375

Prohlíželo 115 lidí

Malá pěkně zařízená chata k pronájmu v oplocené zahradě (posezení, gril) na kraji malé obce v malebné mírně zvlněné krajině nabízející výborné podmínky k cykloturistice 13 km od města Písek.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1127

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu v oplocené zahradě s bohatým sportovně-rekreačním vyžitím (bazén, trampolína, hřiště, terasa, gril, vyžití pro děti) leží na kraji malé pošumavské obce.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1537

Akceptované poukázky a asociace