Zobrazit na mapě

Ústí nad Labem

V Chráněné krajinné oblasti České Středohoří na soutoku řek Labe a Bílina leží krajské město Ústí nad Labem.

První písemná zmínka o městě pochází z roku 1056. V roce 1249 za vlády Václava I. se stává královským městem. Město bylo sužováno za husitského období i během třicetileté války. V roce 1938 bylo město po Mnichovské dohodě připojeno k Německé říši. 

19. století je spjato s rozvojem chemického a hutního průmyslu ve městě. V 60. letech 20. století zažívá Ústí nad Labem rozmach těžby hnědého uhlí. V roce 1991 byla otevřena Univerzita Jana Evangelisty Purkyně. Architektonickou dominantou města je stavba Mariánského mostu přes řeku Labe z roku 1998.

Město Ústí nad Labem je zajímavým výletním cílem. Návštěvníci zde mohou navštívit řadu turisticky přitažlivých míst a památek. Z nich doporučujeme navštívit např. hrad Střekov, výletní zámeček Větruše, Erbenovu vyhlídku, Střekovskou vyhlídku, Památník k tramvajovému neštěstí, Muzeum civilní obrany, Zoologickou zahradu a mnoho dalšího. Z Ústí nad Labem ze střekovského nádraží odjíždí také Zubrnická museální železnice.

Fotogalerie - Ústí nad Labem

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Ústí nad Labem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Ústí nad Labem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362
Ústí nad Labem leží v malebné krajině CHKO České Středohoří na řece Labi. Díky své událostmi nabité historii a zajímavé atraktivní poloze je cílem řady turistů. Jejich kroky vedou nejčastěji na hrad Střekov, k výletní restauraci Větruše nebo s dětmi zamíří do místní Zoologické zahrady.

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Akceptované poukázky a asociace