Zobrazit na mapě

Památník k tramvajovému neštěstí v Ústí nad Labem

V červenci roku 1947 došlo v Ústí nad Labem k největší tramvajové nehodě v historii Československa a České republiky. Při ní zahynulo 30 osob. Dalších 45 osob bylo zraněno těžce a 31 lehce.

Plně obsazená tramvaj tehdy vyjela z Telnice a směřovala do centra Ústí nad Labem. Z důvodu přeplněnosti vozu a možná i vinou nefunkční brzy či nezkušenosti řidiče nabírala tramvaj při dlouhém klesání rychlost až 70 km/h. Když pak tramvaj vjela do rozjezdové výhybky konečné Bukov, naklonila se a narazila do sloupu trolejového vedení.

K 60. letému výročí tragické události byl v roce 2007 odhalen památník obětí tramvajového neštěstí, jež nese jména obětí. Autorem památníku je hořický sochař Roman Richtermoc.

Fotogalerie - Památník k tramvajovému neštěstí v Ústí nad Labem

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Památník k tramvajovému neštěstí v Ústí nad Labem je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Památník k tramvajovému neštěstí v Ústí nad Labem je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Luxusní kvalitně zařízená chata k pronájmu leží v oploceném areálu (vířivka, sauna, altánek, gril, klubová společenská místnost) v lese na klidném místě v atraktivní lokalitě pod vyhlídkou Větruše.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 2242

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitě řešeným pozemkem s venkovním posezením a ohništěm leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 2362
13. července 1947 došlo v Ústí nad Labem k obrovskému tramvajovému neštěsí, při kterém zemřely nebo byly těžce zraněny desítky cestujících. Pohřbu obětí se tehdy zúčastnilo kolem 30 tisíc lidí. Dnes si tuto tragedii připomíná památník, který byl odhalen poblíž místa neštěstí v roce 2007.

Nová kvalitně zařízená chata s terasovitým pozemkem (vířivka, trampolína, pergola s posezením a krbem) leží v chatové osadě na atraktivním místě v blízkosti ski areálu a četných turistických tras.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2011

Pěkně zařízená chalupa s oploceným dvorem (posezení, gril), zahradou a terasou v malé obci přímo pod nejvyšší horou Českého Středohoří pod Milešovkou (rozhledna). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1261

Pěkný jednoduše zařízený apartmán se samostatným vchodem s terasou (zahradní nábytek) s výhledem na vrch Bořeň leží v klidné ulici poblíž centra města jen 1,5 km od areálu lázní Bílinská kyselka.

1 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 1852

Jednoduše zařízená chata k pronájmu s terasou v neoplocené zahradě (pergola, krb, ohniště) leží v ulici na kraji obce v atraktivní oblasti NP České Švýcarsko jen 9 km pěšky od Pravčické brány.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 1626

Pěkná malá chata k pronájmu s krbem na neoploceném pozemku (posezení, krb) v malé tiché obci v atraktivní lokalitě nedaleko od vstupu do NP České Švýcarsko jen 9 km od Pravčické brány.

0 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 1570

Pěkná chata v oplocené zahradě (posezení, gril) v chatové osadě na kraji obce v malebné lokalitě poblíž cyklostezky a řeky Ohře a také s krásným výhledem na zámek Libochovice a hrad Hazmburk.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1552

Akceptované poukázky a asociace