Zobrazit na mapě

Chýnovská jeskyně

Chýnovská jeskyně byla objevena náhodou, a to roku 1863 dělníky, kteří zde těžili stavební kámen. Jeskyně byla hned po svém objevení prozkoumána a upravena tak, aby mohla být zpřístupněna veřejnosti. A tak ji mohli již pět let po jejím objevení navštívit první turisté.

V době otevření byla Chýnovská jeskyně jednou z prvních přístupných jeskyní v Evropě. Nejedná se o populární krápníkovou jeskyni, ale o jeskyni s mramorovými stěnami s překrásným vybarvením, která může zajímavostí a krásou konkurovat jeskyním s krápníky.

Podzemní chodby dovedou návštěvníky do téměř čtyřicetimetrové hloubky pod povrch, kde jsou téměř pohádková podzemní jezírka.

Jeskyně je přístupná veřejnosti od dubna do září.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Chýnovská jeskyně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Chýnovská jeskyně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 379 lidí

Velmi pěkně zařízená chata se stylovou obytnou místností na neoploceném pozemku na kraji malé osady v tichém prostředí u lesa s mnoha možnostmi k výletům (hrad Kámen, Chýnovská jeskyně, apod.).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0908

Prohlíželo 140 lidí

Kvalitně zařízený moderní rekreační dům s prostorným obytným pokojem s krbem ve velmi pěkné oplocené zahradě (zapuštěný bazén, stolní tenis, zastřešená terasa s posezením a grilem).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1515
Velkým zážitkem bude jistě pro každého návštěva Chýnovské mramorové jeskyně. Stěny jsou pohádkově vybarvené, labyrint chodeb vede téměř čtyřicet metrů pod povrch a jsou zde půvabná podzemní jezírka. I v nejteplejších letních měsících je ale nutné mít sebou teplé oblečení, neboť teplota v jeskyni je velmi nízká.

Prohlíželo 114 lidí

Starší venkovská chalupa k pronájmu s pěkně zrekonstruovaným interiérem a terasou (posezení, gril) leží v malé obci na Táborsku jen 3 km od hradu Choustník.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1863

Moderně zařízená chalupa k pronájmu se zahradou (bazén, terasa, posezení, gril) leží v obci u rybníku v malebné krajině na rozhraní Jihočeského kraje a kraje Vysočina asi 4 km od města Pacov.

2 ložnice / max 11 osob
číslo chalupy: 1924

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu leží v neoplocené zahradě (hřiště, posezení, ohniště) na okraji chatové osady v malebném prostředí u potoka a lesa 2 km od rybníku Valcha (rybaření).

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1402

Pěkná vesnická chalupa resp. samostatná část chalupy k pronájmu s uzavřeným dvorem (zahradní nábytek) a zahradou leží v malé vísce v malebné klidné na lesy a rybníky bohaté lokalitě na Táborsku.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2051

Původní prostorná vesnická chalupa k pronájmu na oploceném pozemku (pergola s posezením, gril, ohniště) leží v klidném prostředí na kraji obce na Pelhřimovsku jen 4 km od hradu Kámen.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 2232

Prohlíželo 209 lidí

Stylově zařízená chalupa s bohatým zábavně-relaxačním zázemím (bazén, vířivka, sauna, herna, pergola a grilovna) leží na velmi pěkném místě u rybníka v malé jihočeské obci na Táborsku.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2309

Akceptované poukázky a asociace