Zobrazit na mapě

Most Bechyňská duha

Romantický název Duha zcela odpovídá vzhledu okouzlujícího bechyňského mostu. Ten svým tvarem opravdu připomíná duhový oblouk. Celková délka mostu je více než dvě stě metrů a výška je padesát metrů nad hladinou Lužnice.

Žádný návštěvník Bechyně zajímající se o technické památky by si neměl tento stavební skvost nechat ujít, přičemž nejhezčí výhled na toto unikátní technické dílo mají návštěvníci ze zámeckého parku nebo ze zahrady kláštera.

Úžas budí nejen vzhled mostu, ale i jeho stavba. Trvala pouhé tři roky, pracovalo na ní 400 zaměstnanců a v průběhu prací nikdo nepřišel o život, ale dokonce nebyl nikdo ani zraněn.

Bechyňská duha byla slavnostně uvedena do provozu 28. 10. 1928 u příležitosti prvního kulatého výročí vzniku naší republiky.

Fotogalerie - Most Bechyňská duha

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Most Bechyňská duha je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Most Bechyňská duha je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 112 lidí

Kompletně zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (vířivka, pergola, gril, ohniště) leží na okraji lázeňského města na atraktivním místě v podzámčí jen 100 m od řeky Lužnice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2164

Prohlíželo 121 lidí

Velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou leží na neoplocené zahradě (posezení, krb, gril) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě jen 150 m od řeky Lužnice a 6 km od lázní Bechyně.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2163
Kdo navštíví město Bechyně, neměl by si nechat ujít prohlídku mostu zvaného Bechyňská duha. Jedná se o unikátní technické dílo, které se klene 50 metrů nad hladinou řeky Lužnice. Není divu, že se tento stavební skvost objevil v mnoha filmech a byl o něm natočený i dokumentární film.

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu leží na kouzelné samotě přímo u rybníka a lesa nedaleko lázeňského města Bechyně. Je ideální pro trávení volného času v přírodě a odpočinek mimo civilizaci.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2317

Pěkná rekreační chata leží na neoploceném pozemku (zastřešené posezení, krb) v tiché chatové osadě v atraktivní lokalitě přímo u řeky Lužnice (ideální pro rybáře a vodáky) jen 6 km od Bechyně.

4 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1712

Prohlíželo 147 lidí

Pěkná rekreační chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v tiché chatové osadě v malebné jihočeské lokalitě přímo u řeky Lužnice (ideální pro rybáře a vodáky) jen 6 km od Bechyně.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1711

Jednoduše zařízená chata na neoploceném pozemku (terasa s posezením, ohniště) v chatové osadě pod lesem v atraktivní malebné oblasti u řeky Lužnice (přírodní koupání a rybaření) jen 6 km od Bechyně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1809

Prohlíželo 103 lidí

Zcela samostatná zadní polovina chalupy k pronájmu leží v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, ruské kuželky, posezení, zahradní krb) v tiché obci jen 7 km od lázní Bechyně.

4 ložnice / max 15 osob
číslo chalupy: 0911

Jednoduše zařízená dřevěná chata k pronájmu leží v chatové osadě v malebném prostředí u řeky Lužnice (přírodní koupání, rybaření) na neoploceném pozemku (zastřešené posezení, ohniště).

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2224

Akceptované poukázky a asociace