Zobrazit na mapě

Rybník Mrhal

Rybník Mrhal je jedna z nejpůvabnějších sportovně-rekračních lokalit v okolí Českých Budějovic. Leží u lesa v sousedství obcí Jivno a Hlincová Hora na Rudolfském potoce. Založený byl v polovině 16. století. Od roku 1958 je zapsaný na seznam kulturních památek.

Rybník je rájem pro milovníky koupání. Na jeho severním břehu je vybudována písečná pláž. K dispozci je také občerstvení. Rybník Mrhal je zároveň soukromým rybářským revírem, kde není potřeba být držitelem svazové či jiné povolenky a řídí se výhradně místním rybářským řádem. Podél části rybníka vede naučná stezka Cesta kolem hornického města, která je zaměřena na historii hornictví na Rudolfovsku. Rybník Mrhal se může pyšnit rozmanitou faunou, je domovem vzácných mlžů i raka říčního. 

Fotogalerie - Rybník Mrhal

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rybník Mrhal je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rybník Mrhal je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2321

Rezervováno 17. 4.

Pěkný apartmán se samostatným vchodem k pronájmu v nově zrekonstruované chalupě leží v malé jihočeské obci jen 1 km od rekreačního rybníku Mrhal (koupání, rybaření). Ideální k cykloturistice.

3 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 2188
Působivá sportovně-rekreační lokalita rybník Mrhal leží východně od Českých Budějovic a je oblíbeným místem ke koupání a rybaření. Na severním břehu rybníku byla vybudována písečná pláž.

Rezervováno 17. 4.

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Pěkná chata k pronájmu s terasou a oplocenou zahradou (posezení, gril, ohniště) leží na klidném místě u lesa v chatové rekreační oblasti u rybníku Dvořiště v atraktivní krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2401

Prohlíželo 207 lidí

Pěkně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, gril, krb) v malebném prostředí zalesněné chatové osady jen 300 m od rybníka Dvořiště (možnost přírodního koupání). Ideální k cykloturistice.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 9546

Prohlíželo 204 lidí

Pěkná účelně zařízená chata na neoplocené zahradě (zahradní nábytek, gril) v zalesněné chatové osadě jen 300 m od rybníka Dvořiště s možností přírodního koupání. Ideální k cykloturistice.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0966

Zcela samostatný apartmán ve stylové jihočeské chalupě s oploceným dvorem (pergola, krb) nabízí ubytování v atraktivním regionu CHKO Třeboňsko (ideální k cykloturistice) jen 3 km od centra Třeboně.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 2013

Jednoduše zařízená chalupa postavena již v roce 1841 na neoploceném pozemku (posezení, gril) nabízí pronájem v malé jihočeské obci nedaleko rybníka Dvořiště v malebné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 1564

Akceptované poukázky a asociace