Zobrazit na mapě

Hrad Nové Hrady

Hrad Nové Hrady se nachází na okraji města Nové Hrady v Jihočeském kraji v blízkosti Novohradských hor.

Hrad Nové Hrady byl založen ve 2. polovině 13. století rodem Vítkovců. Byl postaven na skalnatém výběžku obtékaném říčkou Stropnicí a Novohradským potokem. Hrad byl původně v gotickém stylu, avšak v 16. století došlo k poškození hradu při výbuchu střelného prachu, proto byl opraven podle návrhu italského architekta Antonia Canevalla. Do současné podoby byl přestavěn koncem 18. století, kdy byla zrekonstruována horní část severovýchodní věže, ve které se nachází rodinný archiv rodu Buquoyů a knihovna.

Od  roku 2001 je hrad ve správě Národního památkového ústavu. Přístupný veřejnosti je v rámci tří prohlídkových tras. Trasa č. I. se jmenuje Hrad a připomíná historii rodu Buquoyů. Trasa č. II. nese název Za časů pana správce. Při této prohlídce můžeme nahlédnout do bytu panského úředníka z počátku 20. století. Trasa č. III. se provádí během zimy a kombinuje obě předchozí prohlídkové trasy.

Fotogalerie - Hrad Nové Hrady

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Hrad Nové Hrady je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Hrad Nové Hrady je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkně zrekonstruovaná chalupa s uzavřeným dvorem (bazén, stolní tenis, posezení, gril, ohniště) leží v obci v malebné krajině na rozhraní Novohradských hor, Třeboňska a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 2291

Zcela nová atraktivní prostorná chalupa v oplocené zahradě (bazén, vířivka, stolní tenis, trampolína, terasa - posezení, gril, zahradní domek, kolárna) na malebné polosamotě s krásným výhledem k lesu.

6 ložnic / max 17 osob
číslo chalupy: 1416
Státní hrad Nové Hrady byl původně postaven jako gotické sídlo rodu Vítkovců a to ve 13. století. Hrad návštěvníky zaujme mohutným hradním příkopem a vzácnými interiéry.

Kvalitně zařízená prostorná chalupa k pronájmu na velkém neoploceném pozemku (bazén, tenisový kurt, beachvolejbalové hřiště, trampolína, stolní tenis, pergola) leží na malebné samotě u lesa.

8 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 1058

Malá velmi pěkná chata k pronájmu v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, ohniště). Dovolená na okraji chatové osady nedaleko rybníka v kouzelné krajině CHKO Třeboňsko.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 1854

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Prostorná pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, pergola s posezením a krbem) v malé obci jen 5 km od lázní Třeboň s okolím ideálním pro cykloturistiku.

7 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1178

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Dnes zobrazeno 11x

Rezervováno 16. 3.

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Akceptované poukázky a asociace