Zobrazit na mapě

Prameny Úpy

Přírodní zajímavosti

V prostoru Úpského rašeliniště v Krkonoších uprostřed kosodřevinného porostu je nenápadný pramen řeky Úpy. Řeka Úpa dále teče skalními srázy, vtéká do ní Sněžný potok a Rudný potok. Protéká Obřím dolem a v Peci pod Sněžkou tvoří menší vodní jezero. Úpa měří téměř 80 km a ústí do Labe. V minulosti se po ní plavilo dříví z hor do údolí. V oblasti pramenů řeky Úpy vede naučná okružní stezka. Trasa měří 13 km. Na 16 zastaveních se návštěvníci dozví z informačních panelů o místní fauně a flóře, o krkonošských rašeliništích, historii hornictví a poznají nejkrásnější zákoutí této oblasti. Naučná stezka má začátek u spodní stanice lanové dráhy v Peci pod Sněžkou.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Prameny Úpy je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Prameny Úpy je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Pravá krkonošská roubená chalupa s infrasaunou a se 2 společenskými místnostmi (výčepní zařízení) na neoploceném pozemku (posezení, gril) zcela na kraji obce pod lesem pod sjezdovkou.

8 ložnic / max 26 osob
číslo chalupy: 1351

Kvalitně zařízená horská chalupa k pronájmu se saunou a terasou v neoplocené zahradě (bazén, trampolína, posezení, krb) v horské obci v malebném horském údolí u říčky Malé Labe nedaleko lesa.

8 ložnic / max 20 osob
číslo chalupy: 1527
Jedna z nejzajímavějších oblastí Krkonoš je Úpské rašeliniště. Název získalo podle řeky Úpy, která zde pramení. Zajímavostí je, že kromě řeky Úpy nedaleko pramení ještě Bílé Labe a Lomnička. Okolí pramenů tvoří kosodřevinový porost a horské louky s květenou alpského typu.

Účelně zařízená chalupa (2 apartmány) k pronájmu leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v malé krkonošské vesnici a je ideální pro turisty, cyklisty, houbaře i vyznavače zimních sportů.

0 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2130

Překrásná stylově zařízená roubená chalupa k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (sauna, posezení, gril, ohniště, vyžití pro děti) u lesa v atraktivní lokalitě Národního Krkonošského parku.

5 ložnic / max 16 osob
číslo chalupy: 2028

Stylová velmi pěkná chalupa k pronájmu se společenskou místností (dětský koutek), oploceným dvorem (posezení, krb) a zahrádkou (houpačky) leží v horské obci v turisty i lyžaři oblíbené oblasti.

6 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 1820

Velmi pěkně zařízený bungalov (chata) k pronájmu s terasou (pergola s posezení a grilem) leží na okraji krkonošské obce s okolím vhodným v létě k turistice a v zimě k lyžování (ski areály od 6 km).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 9648

Ubytování v nové atraktivní roubené chalupě se stylovým interiérem na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště). Ideální pro turistické výlety po celých Krkonoších. Lyžování od 3 km.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1401

Velmi pěkná horská chata s kulečníkem a saunou leží na neoploceném pozemku (terasa s posezením, koupací sud) v malebném prostředí Krkonošského národního parku zcela na okraji obce u lesa.

14 ložnic / max 42 osob
číslo chaty: 2103

Akceptované poukázky a asociace