Zobrazit na mapě

Malý a Velký Javorník

Přírodní zajímavosti

Hora Malý Javorník se nachází na česko-slovenských hranicích. Leží na Javornickém hřbetu a jeho výška je 1019 metrů. Na jižní straně Malého Javorníku se rozprostírá stejnojmenná přírodní rezervace. Na vrchol je možné dojít po značené turistické stezce z Kohútky.

Budou-li turisté z Malého Javorníku pokračovat po turistické stezce dále, po cca. 4 km přijdou na vrchol Velkého Javorníku, který je s 1071 metry nejvyšší horou pohoří Javorníky. Jeho vrchol již leží na slovenské straně pohoří.

Po Javornickém hřebeni vede naučná stezka Javorníky. Je vhodná pro zdatnější turisty, neboť vede hornatým terénem a měří 25 kilometrů.

 

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Malý a Velký Javorník je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Malý a Velký Javorník je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Zrekonstruovaná valašská chalupa k pronájmu se zahradou (posezení, krb, ohniště, vyžití pro děti) a hernou (stolní fotbálek, stolní tenis) leží na malebné polosamotě v horském údolí u potoka a lesa.

4 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 1156

Stylová velmi pěkně zařízená chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) v oplocené zahradě (terasa, pergola, krb, gril, dětský koutek) na tichém místě na kraji obce u lesa.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1378
Malý i Velký Javorník jsou hory v CHKO Moravskoslezské Beskydy v pohoří Javorníky. Velký Javorník s výškou 1071 m. n. m. je zároveň nejvyšší horou tohoto pohoří. Z vrcholů obou Javorníků je překrásný rozhled do kraje. Jsou to ideální místa pro pěší turistiku.

Prohlíželo 98 lidí

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (zastřešené posezení, gril, dětský koutek) v obci v atraktivní turistické oblasti jen 500 m od koupaliště a jen 900 m od ski areálu Kyčerka.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1155

Jednoduše zařízená valašská chalupa leží na neoploceném pozemku (posezení, gril) na překrásném místě zcela na samotě ve stráni v lese vysoko nad obcí s kouzelným výhledem na horské panorama.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2283

Nově zrekonstruovaná chata na neoploceném pozemku na horském zalesněném hřebeni v chatové oblasti turistického a lyžařského střediska v těsné blízkosti sjezdovek i turistických tras.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0834

Jednoduše zařízená chata leží na neoploceném pozemku (posezení, gril, ohniště) v horách na překrásném místě zcela na samotě ve stráni poblíž lesa s výhledem na beskydské panorama.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 2281

Rezervováno 16. 3.

Pěkně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (pergola, krb, gril) v malebné valašské lokalitě nedaleko lesa v atraktivní turistické oblasti Javorníků (Kohútka, Velký a Malý Javorník).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2002

Stylová nově zrekonstruovaná valašská chalupa v neoplocené zahradě (trampolína, dětský koutek, posezení, ohniště) na kraji obce u lesa jen 100 m od krásného přírodního koupaliště.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 0947

Akceptované poukázky a asociace