Zobrazit na mapě

Zřícenina hradu Obřany

Hrady a zámky

Na zalesněném vrcholu Hostýnských vrchů stojí pozůstatek gotického hradu Obřany, který byl poničen husity a již nikdy nebyl obnoven. Uprostřed krásné krajiny se vyjímá zřícenina středověkého hradu vskutku majestátně.Hrad Obřany má velmi dramatickou minulost. Nechali jej vystavět páni z Kunštátu ve 14. století. Nepožádali ovšem o povolení tehdejšího markraběte Jana Jindřicha. Toho tato skutečnost rozlítila natolik, že nakázal hrad zbořit a srovnat se zemí. Pak toto místo ale navštívil a zalíbilo se mu natolik, že svůj rozkaz o demolici zrušil. Majitelé hradu se ale neradovali dlouho, protože Jan Jindřich hrad Obřany zabavil ve svůj prospěch.

Dnes stojí hrad uprostřed chráněné rezervace a je to velmi hezké a romantické místo. Okolí zříceniny je chráněnou lokalitou díky výskytu vzácných bezobratlých živočichů.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zřícenina hradu Obřany je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zřícenina hradu Obřany je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Dnes zobrazeno 9x

Velmi pěkná chata k pronájmu s wellness zázemím (vířivka, infrasauna), hernou (stolní tenis, stolní fotbálek) a zahradou (posezení, ohniště) leží u lesa a potoka v malebné lokalitě chatové oblasti.

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 2047

Kvalitně zařízená chalupa v oplocené zahradě (zastřešená terasa s posezením, stolní tenis, ruské kuželky, gril, ohniště) na velmi pěkném místě u lesa nad obcí v malebné krajině Hostýnských vrchů.

4 ložnice / max 14 osob
číslo chalupy: 0935
V Hostýnských vrších lze navštívit mimo jiné zříceninu středověkého hradu Obřany. Uprostřed krásné krajiny se vyjímá tato památka vskutku majestátně. Okolí zříceniny je chráněnou lokalitou díky výskytu vzácných bezobratlých živočichů.

Stylově zařízený podkrovní apartmán v apartmánovém domě s dětskou hernou leží na oploceném pozemku (posezení, krb) v okrajové části obce nedaleko lesa s možností pěkných vycházek do přírody.

2 ložnice / max 6 osob
číslo apartmánu: 1710

Rezervováno 27. 3.

Velmi pěkně zařízený prázdninový dům (chalupa) k pronájmu s oploceným pozemkem (bazén, lehátka, posezení, gril) leží v obci v malebné krajině jižní části Hostýnských vrchů jen 20 km od centra Zlína.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 2181

Stylová mimořádně pěkná chata s prostorným obytným pokojem (krb) a s wellness místností (vířivka, sauna) na neoploceném pozemku (koupací sud, trampolína, posezení, krb) na kraji obce nedaleko lesa.

5 ložnic / max 14 osob
číslo chaty: 1151

Pěkně zařízený lovecký apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 0312

Pěkně zařízený Valašský apartmán v prvním patře penzionu s možností využití bazénu a tělocvičny v obci obklopené lesy na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů cca. 20 km od Zlína.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 1709

Prohlíželo 231 lidí

Rezervováno 26. 3.

Malá útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (bazén, trampolína, posezení, gril) na okraji valašské obce v oblasti ideální k turistickým výletům do Hostýnských vrchů a do Beskyd.

1 ložnice / max 3 osoby
číslo chaty: 2167

Akceptované poukázky a asociace