Obce a města

Město Kopřivnice leží v údolí mezi vrcholy Červený kámen a Bílá hora. Oblast mezi Kopřivnicí, Štramberkem a Příborem je nazývaná Lašská brána a je vstupem do Moravskoslezských Beskyd a na Valašsko.

Kopřivnice byla původně jen malou vesnicí, avšak velký rozvoj automobilového průmyslu způsobil, že se obec proměnila ve velké prosperující město. Kopřivnická automobilka Tatra je známá svými výrobky doslova po celém světě. Kopřivnice však není pouze průmyslové město. Návštěvníci zde najdou i mnoho romantických míst, jako je například Raškova vyhlídka, Motýlí údolí s Jasníkovou studánkou a mnoho dalších.

V centru města je možné navštívit Šustalovu vilu, kde sídlí Lašské muzeum a obdivovat ukázky kachlových kamen a místní majolikové keramiky. Ve městě samozřejmě nechybí ani Muzeum Tatra Kopřivnice s bohatou a poutavou sbírkou výrobků této automobilky. V tomto muzeu je také síň místních rodáků Emila a Dany Zátopkových s velmi zajímavou expozicí ze života tohoto manželského páru našich předních sportovců.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Kopřivnice je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Kopřivnice je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Stylově a kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu se 2 terasami (posezení, gril) leží v historickém centru městečka Štramberk přímo pod hradní věží Štramberská trúba v malebné krajině Podbeskydí.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2070

Stylově zrekonstruovaná chalupa k pronájmu s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, gril, ohniště, vyžití pro děti) leží na klidné polosamotě na malebném místě pod Hukvaldskou oborou v Podbeskydí.

1 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2351
Kopřivnice nabízí turistům mnoho zajímavých a nezapomenutelných zážitků. Návštěva automobilového muzea Tatra Kopřivnice, procházka Lašskou naučnou stezkou, výstup na rozhlednu Bílá hora či Běh rodným krajem Emila Zátopka. To a mnoho dalšího čeká na návštěvníky v tomto městě v předhůří Beskyd.

Rezervováno 15. 4.

Stylová pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (zastřešená terasa, krb) leží v okrajové klidné části města v turisticky přitažlivé oblasti Beskyd jen 5 km od lanovky na Pustevny.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2347

Prohlíželo 272 lidí

Pěkná chalupa s velkou zastřešenou pergolou (posezení, krb) na oploceném pozemku (bazén, stolní tenis, hřiště pro míčové hry, ruské kuželky) jen 50 m od nové cyklostezky a jen 2 km od koupaliště.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1039

Prohlíželo 99 lidí

Rezervováno včera

Prostorná kvalitně zařízená chalupa resp. zcela samostatná podkrovní část chalupy se samostatným vchodem s velkou neoplocenou zahradou (pergola, posezení, ohniště, hřiště) v okrajové části obce.

6 ložnic / max 23 osob
číslo chalupy: 1628

Velmi pěkná chata s wellness místností (whirpool, infrasauna) na neoplocené zahradě (bazén, posezení, krb, trampolína, dětský koutek) v malé chatové osadě u lesa jen 1,5 km od lanovky na Pustevny.

2 ložnice / max 9 osob
číslo chaty: 1354

Velmi pěkný samostatný apartmán v prvním patře penzionu leží v malebném horském prostředí ideálním k turistice jen 1,5 km od lanovky na Pustevny a jen 0,8 km od lanového parku Tarzánie.

1 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 1748

Moderní apartmán k pronájmu je umístěn v samostatném designovém objektu se saunou. Leží v oplocené zahradě na kouzelném místě na jižním svahu Ondřejníku s výhledem na panorama Beskyd.

0 ložnice / max 2 osoby
číslo apartmánu: 2345

Akceptované poukázky a asociace