Turistické zajímavosti

Na turistické cestě mezi Králickým Sněžníkem a Ramzovou leží známá turistická chata Paprsek. Zeměpisně patří do oblasti Rychlebských hor, je ale počítána k významným jesenickým horským chatám. V sousedství chaty Paprsek je turistický rozcestník. Jedna trasa míří do Starého Města, další cestou mohou turisté vyrazit do Medvědí rokle a poslední stezka míří do historického města Branná.

Cesta z Králického Sněžníku na Paprsek vede po hřebenech a turistům se zde otvírají překrásné výhledy. Vzhledem k tomu, že tato trasa kopíruje česko–polskou hranici, mohou při dobrém počasí turisté vidět i polskou stranu pohoří Jeseníky.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Paprsek je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Paprsek je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Kvalitně zařízený zcela samostatný apartmán s terasou v moderní chatě u lesa a horského potoka v malé rekreační obci v turisticky atraktivní oblasti (Paprsek, Ramzová) jen 13 od města Jeseník.

2 ložnice / max 5 osob
číslo apartmánu: 9483b

Dnes zobrazeno 10x

Útulná chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (vířivý sud, sudová sauna, vyžití pro děti, posezení, krb) v rekreační horské oblasti (ideální k turistice) a jen 100 m od místního ski areálu.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chaty: 2151
Turistická chata Paprsek je architektonicky i historicky cenná stavba. Leží na horském hřebeni a je zde významná křižovatka turistických značených tras. V chatě Paprsek je možné se občerstvit a odpočinout si před další tůrou. Od chaty je hezký výhled do údolí a na okolní vrcholy.

Nová kvalitně zařízená chalupa s terasou (posezení, krb) a koupacím sudem ve velké neoplocené zahradě v atraktivní lokalitě v turistické obci nedaleko lesa jen 500 m od lanovky na horu Šerák.

5 ložnic / max 12 osob
číslo chalupy: 1240

Jednoduše a účelně zařízená chata s infrasaunou, terasou (posezení, krb) a bazénem na horním konci horské osady nedaleko lesa s krásným výhledem na okolní hory a ideálními podmínkami k turistice.

4 ložnice / max 10 osob
číslo chaty: 1239

Dnes zobrazeno 28x

Rezervováno včera

Velmi pěkně zařízená chalupa v zahradě s bazénem, stolním tenisem a terasou u potoka v klidné části obce v atraktivní krajině Jeseníků (ideální k turistice a lyžování) jen 15 km od lázní Velké Losiny.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 0927

Prohlíželo 95 lidí

Rezervováno 16. 4.

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Dnes zobrazeno 8x

Velmi pěkná chata na oploceném pozemku (pergola s posezením, ohniště) na kraji malé obce s krásným výhledem k lesu v podhůří stále nepoznaných Rychlebských hor jen 10 km od města Javorník (zámek).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1339

Velká turistická jednoduše zařízená chata k pronájmu se 2 společenskými místnostmi (kulečník) leží na neoploceném pozemku (hřiště, posezení, ohniště) v malebném prostředí horské obce přímo pod lesem.

9 ložnic / max 32 osob
číslo chaty: 2061

Akceptované poukázky a asociace