Zobrazit na mapě

Riegrova stezka

Riegrova stezka je červeně značená turistická trasa, která vede ze Semil do Železného Brodu přímo podél řeky Jizery. Stezka prochází přírodní rezervací Údolí Jizery a je dlouhá téměř 5 km. Jméno nese stezka po slavném semilském rodákovi a významném politikovi Františku Ladislavu Riegerovi

Po cestě lze spatřit dvě vodní elektrárny, pramen a studánku pojmenovanou po semilském rodákovi a spisovateli Antalu Staškovi, a také několik vyhlídek nabízejících pohled do údolí a na okolní přírodu. Mezi nejkrásnější vyhlídku se řadí Böhmova vyhlídka, která poskytuje výhled na řeku. Stezku tvoří cesta, která je zčásti vybudovaná ve skále a prochází čtyřmi tunely. Dominantu stezky tvoří 77 metrů dlouhá visutá kovová lávka, která je vetknutá do skalního masivu ve výšce 6 metrů nad tokem řeky Jizery. Z této visuté galerie lze spatřit nejkrásnější panoráma. 

U vodní eletrárny Spálov lze z Riegrovy stezky odbočit a vydat se k nedalekému Pomníku železničního neštěstí 1990 Spálov, který připomíná vlakovou tragédii na místní železniční trati.

Fotogalerie - Riegrova stezka

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Riegrova stezka je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Riegrova stezka je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Rezervováno včera

Pěkně zařízená novostavba rekreačního domu k pronájmu se zahradou (terasa s posezením, gril) leží na kraji malé obce s výhledem na horu Kozákov jen 1 km od Klokočských a Betlémských skal.

3 ložnice / max 9 osob
číslo chalupy: 23101

Rezervováno včera

Účelně zařízená chalupa k pronájmu v oplocené zahradě (bazén, trampolína, terasa, gril, ohniště) leží v atraktivní oblasti Českého ráje jen 3 km od rozhledny Kozákov a 8 km od Turnova (koupaliště).

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 2333
Riegrova stezka je pojmenovaná po významném politikovi Františku Ladislavu Riegerovi. Stezka je dlouhá necelých 5 km a vede ze Semil do Železného Brodu podél řeky Jizery. Po cestě lze spatřit Böhmovu vyhlídku, která poskytuje výhled na řeku a patří mezi nejkrásnější vyhlídky v tomto kraji.

Velmi pěkná chata v oplocené zahradě (pergola, krb) leží na malebném místě na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje jen 1,5 km od Klokočských skal a jen 2,5 km od rozhledny Kozákov.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1905

Velmi pěkně zařízená chalupa s infrasaunou leží na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, plocha pro míčové hry, posezení, gril) na malebném místě v horní okrajové části obce.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1952

Velmi pěkná kvalitně zařízená chalupa k pronájmu s oploceným pozemkem (zapuštěný vyhřívaný bazén, pergola, terasa, ohniště s lávovým kamenem) leží v malé obci v atraktivní oblasti Českého ráje.

3 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2301

Kvalitně zařízená rekreační chalupa k pronájmu v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, terasa s venkovním posezením, gril) leží na okraji malé obce v atraktivní oblasti Českého ráje.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 1827

Rezervováno 16. 3.

Kvalitně zařízená rekreační chalupa v částečně oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště) leží na okraji malé obce v turisticky přitažlivé oblasti Českého ráje (skalní města, hrady, zámky).

5 ložnic / max 10 osob
číslo chalupy: 1826

Prohlíželo 130 lidí

Prostorná stylově zařízená chalupa k pronájmu s velkou terasou (bazén, altánek, posezení, gril) a hřištěm leží v malebném prostředí horské obce s možností krásných turistických výletů v okolí.

4 ložnice / max 13 osob
číslo chalupy: 1965

Akceptované poukázky a asociace