Zobrazit na mapě

Lázeňská kolonáda Mariánské Lázně

Památky

Chloubou lázeňského města Mariánské Lázně je zaslouženě nádherná lázeňská kolonáda se zpívající fontánou. Lázeňská kolonáda byla po právu vyhlášena národní kulturní památkou.

Kolonáda byla vystavěna na konci 19. století. Jejím základem je zdobená litinová konstrukce. Ta byla odlita v blanské železárně a po částech převezena do Mariánských Lázní a zde sestavena. Vzácným uměleckým unikátem je překrásná stropní kazetová výzdoba. V obou kopulích a ve výklenku jsou půvabné freskové malby akademického malíře Josefa Vyleťala vytvořené v roce 1979. Humornou kuriozitou jsou dva kosmonauti a družice Sputnik, kteří jsou namalováni na nebi mezi nadpřirozenými bytostmi. Mariánskolázeňská kolonáda je zakončena kruhovým pavilónem, do kterého jsou svedeny tři léčivé prameny – Karolínin, Rudolfův a Křížový.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Lázeňská kolonáda Mariánské Lázně je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Lázeňská kolonáda Mariánské Lázně je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Zrekonstruovaná stylově zařízená chata k pronájmu leží na částečně oploceném pozemku (terasa, gril) na okraji malé obce v malebné krajině CHKO Český les (turistika) poblíž hranic s Německem.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2323

Útulný apartmán k pronájmu s domácí atmosférou v rodinném domě se zahradou (posezení, bazén, gril, ohniště, houpačka, trampolína) 12 km jižně od lázní Karlovy Vary. Ideální pro rodinnou dovolenou.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo apartmánu: 2154
Lázeňská kolonáda v Mariánských Lázních byla po právu vyhlášena národní kulturní památkou. K odpočinku slouží lavičky a možnost posezení v kavárně. Návštěvníci mohou využít služby informačního centra, je zde několik obchodů a pavilón s léčivými prameny. V těsné blízkosti kolonády je zpívající fontána, která od jara do podzimu nabízí úžasnou podívanou.

Jednoduše zařízený zahradní domek na oploceném pozemku (terasa s posezením, gril, lehátka) v okrajové části nejznámějšího lázeňského města.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2234

Zrekonstruovaná velmi pěkně zařízená chata k pronájmu s terasou (posezení) a zahradou (krb, vyžití pro děti) leží v chatové rekreační oblasti u přehrady Hracholusky (koupání, rybaření, plavba lodí).

2 ložnice / max 8 osob
číslo chaty: 1917

Pěkně zařízená chalupa v oplocené zahradě s možností využití tenisového kurtu v romantickém údolí u lesa v malebné krajině Krušných hor jen 1,5 km od přírodní památky Rotavské varhany.

3 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 0332

Velmi pěkně zařízená chalupa ve velké oplocené zahradě (bazén, stolní tenis, trampolína, šipky, posezení, ohniště) v tiché ulici jen 500 m od zdejšího zámku a 35 km od Karlových Varů.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chalupy: 0864

Prohlíželo 107 lidí

Rezervováno 27. 3.

Účelně zařízená chata v neoplocené zahradě (posezení, krb, ohniště) na kraji obce na kopci s krásným výhledem do okolí. Ideální v létě k turistice, v zimě k lyžování (běžecké tratě hned za chalupou).

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0742

Pěkně zařízená chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (bazén, vířivka, zastřešená terasa, krb, vyžití pro děti) leží u lesa v klidné části malé obce v malebném údolí řeky Ohře.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 23108

Akceptované poukázky a asociace