Zobrazit na mapě

Rozhledna Biskupská kupa

Rozhledny

V nejsevernější části pohoří Jeseníky stojí na hranicích České republiky a Polska hora Biskupská kupa. Její výška je osm set devadesát metrů. Z jejího vrcholu do dálky svítí bíle omítnutá stavba osmnáctimetrové kamenné rozhledny. Věž rozhledny byla vybudována na konci 19. století.

Z vyhlídkové plošiny je překrásný rozhled do velké dálky. Návštěvníci tak mohou obdivovat vrcholky pohoří Jeseníky na české i polské straně, ale i Orlické hory.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Rozhledna Biskupská kupa je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Rozhledna Biskupská kupa je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velká kvalitně zařízená chalupa (hájenka) k pronájmu se nachází na neoploceném pozemku (krytý zapuštěný bazén, hřiště, altánek, gril) na malebné samotě u lesa a potoka zcela na okraji obce.

8 ložnic / max 21 osob
číslo chalupy: 1735

Kvalitně zrekonstruovaná prostorná chalupa se saunou v oplocené zahradě (hřiště, pergola, dětský koutek) v tiché podhorské obci jen 2 km od koupaliště a 18 km od Krnova. Cykloturistika.

5 ložnic / max 18 osob
číslo chalupy: 1343
Na hraniční hoře Biskupská kupa se nachází turistický přechod česko – polské hranice. Osmnáctimetrová kamenná rozhledna, která stojí na vrcholku, poskytuje krásné daleké výhledy na Moravu i do Polska.

Pěkně zařízený dům se dvěmi apartmány k pronájmu s oplocenou zahradou (sauna, zastřešená pergola se zahradní kuchyňkou, gril, ohniště,…) leží v malebné krajině horské obce jen 3 km od Jeseníku.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 23102

Dnes zobrazeno 10x

Účelně zařízená chalupa k pronájmu se společenskou místností (krbová kamna) a studánkou leží ve velké oplocené zahradě (zapuštěný bazén, posezení, ohniště, gril) jen 9 km od Karlovy Studánky.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chalupy: 2150

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená velká chalupa k pronájmu se společenskou místností, vířivkou a oploceným pozemkem (bazén, venkovní posezení, krb, ohniště) leží u rybníku v malé jesenické obci.

9 ložnic / max 24 osob
číslo chalupy: 2287

Dnes zobrazeno 17x

Rezervováno 16. 3.

Moderní novostavba chalupy k pronájmu s infrasaunou a zastřešenou terasou (posezení, gril) v oplocené zahradě s bazénem u řeky v obci s ideálními turistickými a lyžařskými podmínkami v okolí.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 1246

Pěkně a účelně zařízená chata na neoploceném pozemku (posezení, krb) v chatové osadě u lesa na atraktivním místě nad městem Jeseník jen 3 km od areálu Priessniztových lázní.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 0540

Pěkná moderní novostavba rekreačního domu k pronájmu se saunou a zahradou (zastřešená terasa, gril, ohniště) leží nedaleko lesa v malebné horské rekreační obci pod Červenohorským sedlem.

4 ložnice / max 12 osob
číslo chalupy: 23104

Akceptované poukázky a asociace