Zobrazit na mapě

Poutní místo Římov

Areál kostela v Římově byl vystavěn v 17. století. Jedná se o mimořádné architektonické dílo. Návštěvník může obdivovat kromě soch a obrazů skvostnou freskovou výzdobu.

Každoročně se zde konají tři poutní slavnosti. V předvelikonočním období jsou uváděny tradiční Římovské pašijové hry.

U Římova se nachází pozoruhodná křížová cesta. 25 zastavení křížové cesty je zasazeno do krásné krajiny. Kapličky, sochy, malby, dřevořezby, to vše se zde snoubí s krásou přírody. Trasa je okružní, je značena zelenou turistickou značkou a její délka je 5 kilometrů.

Fotogalerie - Poutní místo Římov

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Poutní místo Římov je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Poutní místo Římov je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Prohlíželo 171 lidí

Rezervováno 16. 3.

Pěkná chalupa k pronájmu s oplocenou zahradou (pergola, gril, ohniště, trampolína) leží na okraji malé obce v malebné lokalitě na rozhraní CHKO Třeboňsko, Novohradských hor a Českobudějovicka.

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chalupy: 2206

Chalupa resp. zcela samostatná nově zařízená část zrekonstruované usedlosti s uzavřeným dvorem (stolní tenis, trampolína, posezení, gril) a hřištěm na krásné samotě s výhledy do okolí.

2 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1215
Poutní místo Římov se nachází nedaleko Českých Budějovic. Snoubí se zde krása jihočeské přírody s architekturou. Dominantou městečka Římov je kostel Svatého Ducha s loretánskou kaplí. Kostel je lemován působivými ambity s nádhernými freskami. V Římově jsou každý rok tři slavné křesťanské poutě.

S citem zrekonstruovaná poloroubená chalupa se stylovou obytnou místností, uzavřeným dvorem (posezení, gril, ohniště) a vyžitím pro děti na kraji malé obce jen 14 km od Českých Budějovic.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chalupy: 2207

Zrekonstruovaná chalupa k pronájmu se zahradou (pergola, posezení, ohniště) leží na okraji obce mimo zástavbu a je ideální zejména pro ty, kteří hledají samotu, klid, odpočinek a malebnou přírodu.

3 ložnice / max 10 osob
číslo chalupy: 2120

Prohlíželo 126 lidí

Rezervováno včera

Pěkná jednoduše zařízená chata s terasou (zahradní nábytek) na neoploceném pozemku (bazén, stolní tenis, gril) leží v malé chatové osadě v malebném údolíčku Jíleckého potoka obklopeném lesy.

2 ložnice / max 5 osob
číslo chaty: 1654

Prohlíželo 312 lidí

Nová luxusní chata k pronájmu s terasou (posezení, gril) leží v klidné zahrádkářské kolonii na kraji města s úžasným výhledem na českokrumlovský zámek a horu Kleť jen 800 m od historického centra.

1 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 2296

Kvalitně zařízený rekreační dům se zastřešenou terasou (posezení, krb) v pěkně udržované zahradě v obci jen 13 km od lázní Třeboň a jen 13 km od historického města České Budějovice. Cykloturistika.

3 ložnice / max 7 osob
číslo chalupy: 1232

Zrekonstruovaná kvalitně zařízená chalupa resp. samostatné levé křídlo bývalé zemědělské usedlosti s neoplocenou zahradou (terasa s posezením, ohniště) a dvorem leží na malebné jihočeské samotě.

4 ložnice / max 8 osob
číslo chalupy: 2017

Akceptované poukázky a asociace