Zobrazit na mapě

Zámek Orlík nad Vltavou

Hrady a zámky

Na skále nad Vltavou byl ve 13. století vystavěn mohutný hrad. Dnes je bývalé vltavské údolí zalito vodami Orlické přehrady a místo hradu zde stojí překrásný zámek Orlík, který byl vybudován v novogotickém slohu. Voda jej obklopuje ze tří stran. Od počátku 18. století dodnes patří zámek rodu Schwarzenberků.

V přístupných prostorách je expozice bohatého zámeckého vybavení. U zámku je rozlehlý anglický park, ve kterém návštěvníci najdou například půvabnou Schwarzenskou hrobku. Pro návštěvu zámku mohou turisté využít lodní dopravu na Orlické přehradě. Pořádají se zde i romantické večerní plavby s hudbou. Zámek je přístupný od dubna do října.

Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Mapa turistického cíle a nejbližších chat a chalup v okolí

Zámek Orlík nad Vltavou je zařazen do těchto kategorií turistických cílů:

Zámek Orlík nad Vltavou je naším tipem na výlet pro tyto oblasti:


Nejbližší chaty a chalupy pro dovolenou

Velmi pěkná pečlivě udržovaná chata k pronájmu v oplocené zahradě (terasa, posezení, ohniště) v atraktivní lokalitě chatové oblasti jen 300 m od přehrady Orlík a jen 50 m od malého koupaliště.

2 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 1617

Nový kvalitně zařízený rekreační dům s oplocenou zahradou (bazén, terasa, altánek s posezením) v těsné blízkosti malého koupaliště a beachvolejbalového hřiště jen 300 m od přehrady Orlík.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chaty: 1135
Působivá silueta zámku Orlík nad Vltavou se odráží na hladině jezera Orlické přehrady. Kdysi stál zámek vysoko nad vodami řeky Vltavy. V roce 1962 byla dokončena Orlická přehrada a zámek se ocitl kousek nad vodou. Kromě klasické prohlídky zámku je zde i pěkná výstava Zámecké akvárium ve sklepení.

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133a

Nový rekreační dům resp. kvalitně zařízená zcela samostatná část dvojdomu k pronájmu s terasou, bazénem, altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od Orlické přehrady (koupání, rybaření).

4 ložnice / max 11 osob
číslo chaty: 1133b

Nový kvalitně zařízený rekreační dům k pronájmu s terasou, bazénem a altánkem s posezením v rekreační oblasti jen 300 m od přehrady Orlík (koupání, rybaření, plavby lodí). Cykloturistika.

5 ložnic / max 13 osob
číslo chaty: 1134

Účelně zařízená chata k pronájmu leží na neoploceném pozemku (terasa, posezení, gril, ohniště) na překrásném místě na samotě u dubového háječku s výhledem na rybník jen 10 km od přehrady Orlík.

3 ložnice / max 6 osob
číslo chaty: 2222

Pěkná jednoduše zařízená chata k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, koupání, rybaření, plavby lodí).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0081

Jednoduše zařízená chatka resp. polovina dvojchatky k pronájmu s malou terasou v oploceném areálu chatového střediska (bazén, altánek, ohniště) jen 500 m od přehrady Orlík (upravená pláž, tobogán).

2 ložnice / max 4 osoby
číslo chaty: 0770b

Akceptované poukázky a asociace